Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beelen-rijder Aerts vindt nieuwe ploeg

Beelen-rijder Aerts vindt nieuwe ploeg

geplaatst zaterdag 26 april 2008 om 16:41:49 op Schaatspeloton.nl

Ruud Aerts rijdt volgend seizoen voor Foekens.

Ruud Aerts rijdt volgend seizoen voor Foekens.

Ruud Aerts die afgelopen seizoen voor Beelen Sloopwerken uitkwam heeft voor het volgende seizoen een nieuwe ploeg gevonden. Dit is de ploeg van Foekens. Eerder werd, na het stoppen van hoofdsponsor Beelen, al bekend dat Roy Boeve volgend seizoen zou gaan uitkomen voor de ploeg van Safan. KC Boutiette gaf aan te stoppen en Roel van Hest, Joost Vink en Martijn Kromkamp zijn nog op zoek naar een nieuwe ploeg.

Met het aantrekken van de 28-jarige Ruud Aerts heeft de Foekens-formatie de ploeg voor het volgende seizoen rond. Eerder kwam Yoeri Lissenberg over van Adformatie/Jobnews. Roy Polmans, Frans de Ronde, Charley Landman en Jochem Janssen blijven de asbestverwijderaar uit Zaandam trouw. Met die laatste rijder reed Aerts al drie seizoenen samen bij Stehmann Sport.
Ruud Aerts was het afgelopen seizoen goed voor de zege in de 150 kilometer lange World Granprixwedstrijd in het Zweedse Borlänge. Daarnaast was de rijder uit Riel goed voor de tweede plaats bij de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee en twee top-10 klasseringen op kunstijs waaronder een zevende plek bij de Nederlandse Kampioenschappen in Assen.

Van Aerts's ploeggenoot bij Beelen Sloopwerken, Roy Boeve, werd al direct na het stoppen van de hoofdsponsor bekend dat hij onderdak zou vinden bij Safan/Sportuitslag. Roel van Hest, Joost Vink en Martijn Kromkamp zijn nog op zoek naar een nieuwe ploeg. KC Boutiette had al aangegeven te stoppen.
Zeer waarschijnlijk volgt er binnenkort meer transfernieuws vanuit de overblijfselen van deze ploeg.

Bekijk ook:

Ruud Aerts