Schaatspeloton.nl - Nieuws - Timmerman en Groeneveld blijven toch bij Renault

Timmerman en Groeneveld blijven toch bij Renault

geplaatst maandag 14 april 2008 om 22:14:53 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman en Christijn Groeneveld zullen toch ook volgend seizoen weer de kleuren van de Equipe Renault verdedigen. Vanaf de Weissensee werd eind januari nog gemeld dat deze ploeg uiteen zou vallen nadat de jonge rijders een aanbod naast zich hadden neergelegd. Nu kiezen zij er, samen met Alfred Bolks en Robert Bovenhuis, toch voor om bij hun huidige ploeg te blijven.

In januari werd al bekend dat Rob Hadders de overstap zou maken naar de moederploeg van de Equipe Renault, het BAM Schaatsteam. Christijn Groeneveld, afgelopen seizoen goed voor een tweede in de Essent Cup en twee derde plekken in de KNSB Cup, en Karlo Timmerman, een maal tweede en derde, blijven de Renault-ploeg trouw. Dit is enigszins opvallend omdat in januari bekend werd gemaakt dat het tweetal, samen met Emiel Blauw, de ploeg zouden gaan verlaten.

De 23-jarige Groeneveld en 21-jarige Timmerman blijven nu dus toch om samen met de 39-jarige Alfred Bolks en de 20-jarge Robert Bovenhuis de ploeg voor het nieuwe seizoen te vormen. Over de invulling van de mogelijk vijfde en zesde rijder in de ploeg van de autofabrikant is nog niets bekend.

Bekijk ook:

Robert Bovenhuis
Alfred Bolks
Karlo Timmerman
Christijn Groeneveld
Renault-ploeg valt uiteen (31 januari 2008)