Schaatspeloton.nl - Nieuws - Loy en Zielman winnen eerste Criterium

Loy en Zielman winnen eerste Criterium

geplaatst donderdag 24 januari 2008 om 14:08:31 op Schaatspeloton.nl

Tristan Loy (BAM Schaatsteam) solo opweg naar de zege in het eerste criterium op de Weissensee

Tristan Loy (BAM Schaatsteam) solo opweg naar de zege in het eerste criterium op de Weissensee (bron: Harm de Boer)

Het eerste criterium op de Weissensee is gewonnen door Tristan Loy (BAM Schaatsteam) en Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken). Het tweetal was het sterkst van een nog beperkt peloton marathonrijders dat zich al op de Weissensee bevindt. Loy kwam solo aan, Zielman was het sterkst in de massasprint. Eerder op de dag had Ronald Kruijer het criterium voor Masters en C-rijders gewonnen.

Dames
Carla Zielman heeft de eerste wedstrijd voor Dames op de Weissensee op haar naam geschreven. De rijdster uit Steenwijkerwold was het snelste in de sprint van een beperkt peloton na een koers over 40 minuten en een ronde over het kleine circuit. Helen van Goozen (Blauwe Stad) eindigde op de tweede plaats, Andrea Sikkema (Van der Wiel) legde beslag op de derde plaats.

Landelijk Heren
Tristan Loy (BAM Schaatsteam) wist in het Criterium voor landelijke marathonschaatsers solo aan te komen. Na 30 kilometer finishte de Fransman een halve minuut voor een achtervolgende groep van vijf die om de tweede plaats streed. Loy's ploeggenoot Bob de Vries (BAM Schaatsteam) won de sprint van die groep en eindigde zo dus als tweede. De derde plaats was voor Martijn Kromkamp (Beelen Sloopwerken).

Regionale Heren en Masters
Eerder op de dag werd het criterium voor regionale C-rijders en Masters gewonnen door Ronald Kruijer, die in de finale weg sprong uit het peloton. Willem Hoolwerf eindigde op de tweede plek, Edwin Mellema was goed voor de derde plek.

Bekijk ook:

Uitslag Heren A/B
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie/Masters