Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjaak Botman klopt Belgen op WK Masters

Sjaak Botman klopt Belgen op WK Masters

geplaatst woensdag 23 januari 2008 om 14:26:34 op Schaatspeloton.nl

Sjaak Botman wordt op het podium geflankeerd door de Belgen Frans van den Bossche en Jean-Luc Ostyn

Sjaak Botman wordt op het podium geflankeerd door de Belgen Frans van den Bossche en Jean-Luc Ostyn (bron: TimsImaging.nl)

Het 10-daagse evenement op de Weissensee is vandaag begonnen met het Wereldkampioenschap voor Masters en de Snelle Toer, de Alternatieve Elfstedentocht voor regionale rijders, beide over 200 kilometer. In het Masters Wereldkampioenschap was het Sjaak Botman die twee Belgische vluchtgenoten achter zich lieten en zo Wereldkampioen werd. In de Snelle Toer was de zege voor Watze van der Wal uit Hijum.

Het drietal was in de tweede helft van de 200 kilometer lange koers ontsnapt uit een peloton wat vervolgens al snel geklopt leek. De Andijker Sjaak Botman en de uit het Belgische Kortrijk afkomstige Jean-Luc Ostyn en zijn uit Aalter afkomstige landgenoten Frans van den Bossche bleven de rest van de wedstrijd bij elkaar en sprintte vervolgens om de Wereldtitel. Na 6 uur, 19 minuten en 33 seconden kon Sjaak Botman met beide armen in de lucht over de eindstreep glijden. De 44-jarige rijder uit Andijk won de kampioenschapssprint en bleef zo Frans van den Bossche en Jean-Luc Ostyn voor die respectievelijk het zilver en brons mee terug kunnen nemen naar Belgiƫ. Op meer dan zes minuten achterstand kwam Rob Jager als eerste van een achtervolgende groep van vier over de eindstreep en werd zo vierde.

Ook in de Snelle Toer was het een kopgroep van drie rijders die samen de finale in gingen. In de laatste kilometers probeerde de Henri Heijltjes het door solo in de aanval te gaan. De klein van postuur zijnde, voormalige B-rijder wist echter zijn vluchtmakkers niet voor te blijven en was vervolgens geklopt voor de zege. In de sprint aan de meet was het Watze van der Wal die de wedstrijd op zijn naam kon schrijven. Edwin Mellema was goed voor de tweede plaats, Heijltjes mocht als derde op het podium plaatsnemen..

Bekijk ook:

Uitslag Snelle Toer
Uitslag WK Masters