Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 2 van 2006

Regiomarathon: Overzicht Week 2 van 2006

geplaatst maandag 16 januari 2006 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Acht wedstrijden op het regionale programma deze week. Daaronder de vijfde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie en het Gewestelijk Kampioenschap van Noord-Brabant / Limburg.

Maandag 9 januari 2006 (Haarlem) – Frans Biemond pakt overwinning
Waar hij op zondag tijdens het NK niet in slaagde lukte Frans Biemond op maandag tijdens de baancompetitiewedstrijd in Haarlem wel. Na 50 ronden kwam de nummer 7 van het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen als winnaar over de streep. Roel Middelburg moest genoegen nemen met de tweede plek, Thom de Klerk kwam als derde binnen.

Woensdag 11 januari 2006 (Amsterdam) – Pieter Overmars wint in Amsterdam
De zesde wedstrijd in de baancompetitie van Amsterdam werd een prooi voor Pieter Overmars. Na 50 ronden wedstrijd was hij in de sprint te sterk voor Boris Oosterwijk (2e) en landelijk B-rijder John van Dijk. In de hoogste Veteranen categorie was Adriaan Krom de sterkste.

Vrijdag 13 januari 2006 (Alkmaar) – Overwinning Richard Kramer
De C1 Divisie-wedstrijd in Alkmaar werd voor de derde maal dit seizoen een prooi voor Richard Kramer. In de elfde wedstrijd was hij Jan Hopman en ark Huisman te snel af. Bij de Dames werd wederom het gehele podium bezet door de familie Spigt.

3. Jan Schilder

Vrijdag 13 januari 2006 (Den Haag) – Johan Elstgeest wint in van Vliet Infragroep Marathoncup
Tijdens de vijfde wedstrijd in het kader van de Van Vliet Infragroep Marathoncup in Den Haag slaagde een groep van zeven rijders erin een ronde voorsprong op het peloton te nemen. In de slot ronden ontsnapte twee leden van de kopgroep, Amsterdammer Jouke Hoogeveen en Johan Elstgeest uit Hoogmade, uit het peloton en nadat Johan Bakker de sprint om de 8e plaats had gewonnen mochten de 7 koplopers in 3 bonusronden de plekken 1 t/m 7 gaan verdelen. Hoogeveen en Elstgeest waren inmiddels buiten bereik van de 5 medevluchters. Bij het ingaan van de laatste ronde wilde Elstgeest niet wachten op een eindsprint en demarreerde weg bij Hoogeveen bij wie het pijpje inmiddels leeg was. Hij moest genoegen nemen met plek 2. Jan van der Knaap reed met nog twee ronden te gaan weg bij zijn medestrijders en mocht na afloop het derde treetje van het podium beklimmen. Bij de Dames kwam Tessa Kortekaas als winnaar uit de bus voor Lillian van Haaster en Ankie Ytsma (deel van het verslag afkomstig van http://www.ijsclub-eendracht.nl)

3. Berco Breugem

Zaterdag 14 januari 2006 (Eindhoven) – Noord-Brabants/Limburgse Kampioenschappen
Lees het artikel over dit kampioenschap hier.

Zondag 15 januari 2006 (Assen) – Vijfde wedstrijd Noord-Oost Competitie
Op zondag werden in Assen de vijfde wedstrijden in het kader van de Noord-Oost Competitie verreden. In de C1 Divisie slaagde Gary Hekman er voor de tweede maal in een wedstrijd te winnen. De Gramsberger was regiogenoot Gerwin Smit te snel af, Gerrit Albeda moest genoegen nemen met de derde podiumplek. Klassementsleider Wierd Osinga kwam pas als zevende over de meet, maar zag zijn klassementsleiding niet in gevaar komen.
Dat was anders bij de Dames, daar nam Groningse Jane Douwe dankzij de dagoverwinning de leiding in het klassement over van Elizabeth Folkerts die, nog achter Bianca Roosenboom, als derde over de streep kwam. Bij de Veteranen was Arend Veenhof de gevierde man. Hij was de sterkste van een 15-mans kopgroep waar de meeste kanshebbers voor het klassement in vertegenwoordigd waren.

Uitslagen nog onbekend van Heerenveen en Utrecht
Van de wedstrijden in Heerenveen en Utrecht is Schaatspeloton.nl nog geen uitslag bekend.