Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ariane Smit maakt als vijfde rijdster iM FARMING compleet

Ariane Smit maakt als vijfde rijdster iM FARMING compleet

geplaatst dinsdag 23 april 2019 om 22:48:33 op Schaatspeloton.nl

Ariane Smit

Ariane Smit

iM FARMING heeft haar ploeg voor het volgende seizoen rond. Ariane Smit voegt zich als vijfde rijdster bij de ploeg die op het hoogste landelijke niveau ook komend jaar bestaat uit Anne Tauber, Elske Lenis, Anneleen Zijl en Janneke Elzinga. De 22-jarige Smit, die normaal zal uitkomen in het 6-Banentoernooi, zal op het hoogste niveau invalster zijn mocht een van de andere rijdsters van de ploeg niet aanwezig zijn. Op Beloftenniveau, de voormalige Regiotopcompetitie, zal Smit gezelschap krijgen van Hilde-Marije Dijkstra.

De uit Rotterdam afkomstige Ariane Smit is van oorsprong langebaanschaatsster, met goede resultaten op met name de korte afstanden. Afgelopen seizoen nam zij deel aan het NK Allround. Daarnaast debuteerde zij als marathonschaatsster in het 6-Banentoernooi, wat direct resulteerde in enkele podiumplekken. Team iM FARMING biedt haar de kans om als vijfde rijdster kennis te maken met het marathonschaatsen in de Topdivisie en geeft haar de ruimte zich verder te ontwikkelen op zowel de langebaan als de marathon.

Hoofdsponsor Kverneland Benelux blijft ook komend seizoen verbonden aan team iM FARMING waar Erik van den Boogert en Gerhard Joling deel blijven uitmaken van de ploegleiding.

Bekijk ook:

Ariane Smit