Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stouwdam.nl ondergaat verjongingskuur met komst tweelingbroers Ligtenberg en Verduijn

Stouwdam.nl ondergaat verjongingskuur met komst tweelingbroers Ligtenberg en Verduijn

geplaatst zondag 21 april 2019 om 21:58:51 op Schaatspeloton.nl

Stichting Marathon Schaatsteam Overijssel heeft haar beloftenteam van Stouwdam.nl voor het seizoen 2019/2020 compleet. De tweelingbroers Jelle en Jelmer Ligtenberg gaan hun landelijke debuutseizoen in en voegen zich bij Mart Nijhof die afgelopen seizoen in de kleuren van de schaats- skeeler en fietszaak zijn debuut maakte. Ook Gijs Verduijn die eerder al een beloftennummer had versterkt Stouwdam.nl waar trainer Johan Freriksen de rijders klaar zal stomen voor het nieuwe seizoen.

Waar Mart Nijhof vorig jaar de debutant en jongste van de ploeg was, mag hij zich na één seizoen al oudgediende noemen. Vorig seizoen was een goed seizoen voor Nijhof waarin hij een goede progressie liet zien. Hij eindigde als 29e in het algemeen klassement en 18e in het jongerenklassement. Ook heeft hij één wedstrijd in de topdivisie mogen starten en finishte daar als 39e in Enschede.

Mart Nijhof wordt komend seizoen bijgestaan door twee debutanten en één herintreder binnen de beloftendivisie. De 19-jarige tweelingbroers Jelle en Jelmer Ligtenberg debuteren komend seizoen net als hun jongere broer Ruben Ligtenberg op het landelijke niveau. Een echt debuut is het inmiddels niet meer, gezien de drie broers vorig seizoen al hebben deelgenomen aan de doorstroom wedstrijd in Enschede en de eerste natuurijswedstrijd in Haaksbergen. "Jelle en Jelmer stonden mogelijk vorig seizoen nog in de schaduw van Ruben, maar reden niet onverdienstelijk en hebben de ambitie om komend seizoen grote stappen te maken binnen de marathonsport en om in de schijnwerpers te komen staan." zo laat de ploegleiding weten. "Ze zullen voor het eerst volgens trainingsschema’s gaan rijden, wat de jongens ergens nog wel spannend vinden. Ze gedijen met de huidige trainingswijze goed op de skeelers en binnen de Leisure World Regio Oostcompetitie. Jelle won deze wedstrijdcyclus en Jelmer behaalde de tweede plaats." aldus trainer Johan Freriksen van Stichting MSTO die verwacht dat de jongens nog een grote progressie kunnen boeken en die een samenwerking met de jongens dan ook zeker ziet zitten.

Naast de tweeling, zal ook Gijs Verduijn het team komen versterken. De 24-jarige Verduijn werd zesde in de Leisure World Regio Oostcompetitie, tweede in de Noord-Oost Competitie en reed bij de beloftendoorstroomwedstrijd in Tilburg knap naar de derde plaats. Gijs Verduijn trainde voorheen bij studentenvereniging De Skeuvel, maar zal zowel in de zomer als winter regelmatig gezamenlijk gaan trainen met stichting MSTO onder leiding van Johan Freriksen.

Onder Stichting MSTO vallen naast Team Stouwdam.nl ook de dames beloften en topdivisieteams van Smit Consultancy. Meer nieuws over de damesteams volgt binnenkort.