Schaatspeloton.nl - Nieuws - Met komst Fenna Zandstra en Lynn Dekker heeft Forte-Van der Steen ploeg rond

Met komst Fenna Zandstra en Lynn Dekker heeft Forte-Van der Steen ploeg rond

geplaatst maandag 25 maart 2019 om 21:29:13 op Schaatspeloton.nl

Lynn Dekker reed dit jaar naast de regiotopcompetitie ook het 6-Banentoernooi en was hier drie keer de snelste in de sprint.

Lynn Dekker reed dit jaar naast de regiotopcompetitie ook het 6-Banentoernooi en was hier drie keer de snelste in de sprint. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het damestopdivisieteam van Forte-Van der Steen heeft haar ploeg voor het nieuwe seizoen compleet. Lynn Dekker en Fenna Zandstra zullen voor de ploeg gaan debuteren op het hoogste niveau na afgelopen winter in de regiotopcompetitie te zijn uitgekomen. Zandstra eindigde de regiotopcompetitie als zevende, Dekker vond haarzelf op de elfde plaats terug in de eindrangschikking. Dekker was daarnaast goed voor drie overwinningen in het 6-Banentoernooi dat zij als derde beëindigde. Sara van Vliet en Denise van der Hulst blijven Forte-Van der Steen trouw waarmee de formatie rond is voor het nieuwe seizoen.

De ploeg die al jaren als een opleidingsploeg fungeert en diverse dames heeft zien doorstromen, heeft ook nu weer een jonge samenstelling. Denise van der Hulst en Sara van Vliet blijven bij het team en zij krijgen komend seizoen gezelschap van Fenna Zandstra en Lynn Dekker. Van der Hulst heeft zich afgelopen jaar tot een vaste waarde op kunstijs ontwikkeld en pakte al een keer met een kopgroep een ronde voorsprong. Van Vliet heeft laten zien dat haar krachten vooral op natuurijs liggen en finishte keurig als 19e op de Alternatieve Elfstedentocht. Beide dames willen komend jaar opnieuw een stap zetten en zijn blij dat ze bij het team die kans krijgen.

De nieuwe dames kijken vooral uit naar hun debuut en zijn benieuwd wat hen staat te wachten. Zandstra reed afgelopen jaar al drie wedstrijden bij de topdivisiedames, waaronder het NK in Groningen en zij wist alle keren keurig uit te rijden. Dekker reed dit jaar naast de regiotopcompetitie ook het 6-Banentoernooi en was hier drie keer de snelste in de sprint, in het eindklassement van die competitie werd zij derde.