Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bewustwinkelen/TEKLAB vernieuwt flink en komt met volledig beloftenteam

Bewustwinkelen/TEKLAB vernieuwt flink en komt met volledig beloftenteam

geplaatst vrijdag 22 maart 2019 om 10:57:52 op Schaatspeloton.nl

Evelien Vijn zal haar debuut op het hoogste niveau maken nadat zij afgelopen winter in de regiotopcompetitie goed was voor een overwinning en de derde plaats in het eindklassement van die landelijke wedstrijdcyclus.

Evelien Vijn zal haar debuut op het hoogste niveau maken nadat zij afgelopen winter in de regiotopcompetitie goed was voor een overwinning en de derde plaats in het eindklassement van die landelijke wedstrijdcyclus. (bron: Schaatspeloton.nl)

Roos Markus, Liesbeth Milatz en Evelien Vijn komen komend seizoen in de topdivisie van het damesmarathonschaatsen uit voor Bewustwinkelen/TEKLAB. Vijn en Markus zullen volgend seizoen hun debuut maken in de topdivisie, Milatz begint aan het zesde seizoen. Naar een vierde rijdster voor de topdivisieploeg wordt nog gezocht. Naast een topdivisieploeg zal Bewustwinkelen/TEKLAB komend seizoen ook een volledig beloftenteam op het ijs brengen. In deze voormalige regiotopcompetitie zullen Iris Jansen, Dewi Nicolai, Ramona Westerhuis en Sanne Teekens de kleuren van die ploeg verdedigen. Jansen en Teekens deden dat afgelopen winter al.

"Het idee is dat we met deze acht meiden in de zomer en winter samen kunnen trainen omdat ze allemaal uit Zuid- en Noord-Holland komen." Laat Paul van de Ven weten die met ingang van dit jaar ploegleider van de formatie is die intentie heeft om deze rijdsters voor meerdere jaren te begeleiden. "Zoals altijd bij Bewustwinkelen/Teklab vinden we plezier erg belangrijk. Als deze talenten zich op hun gemak voelen bij elkaar, komen de resultaten vast en zeker."

Evelien Vijn zal haar debuut op het hoogste niveau maken nadat zij afgelopen winter in de regiotopcompetitie goed was voor een overwinning en de derde plaats in het eindklassement van die landelijke wedstrijdcyclus. In elk van de regiotopcompetitiewedstrijden reed Vijn op het podium. Daarnaast was zij bij het NK voor Junioren B goed voor zilver. Ook Roos Markus, die afgelopen seizoen voor Port of Amsterdam/SKITS vijfde werd in die regiotopcompetitie, zal haar debuut maken. Liesbeth Milatz kwam afgelopen seizoen uit voor Forte-Van der Steen Development en zal aan haar zesde landelijke seizoen beginnen.