Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wittetruiwinnaar Bart Hoolwerf maakt Hoolwerf-kamp bij AB Vakwerk compleet

Wittetruiwinnaar Bart Hoolwerf maakt Hoolwerf-kamp bij AB Vakwerk compleet

geplaatst vrijdag 8 maart 2019 om 22:06:01 op Schaatspeloton.nl

AB Vakwerk haalt voor volgend seizoen ook Bart Hoolwerf binnen. Nadat bekend werd dat de 21-jarige Eemdijker zijn huidige ploeg Okay Fashion & Jeans/Interfarms werd er al vanuit gegaan dat de jongste Hoolwerftelg zich bij zijn oudere broer Evert en neef Willem jr. zou voegen bij AB Vakwerk waar familiebedrijf Hoolwerf Heiwerken volgend seizoen ook sponsor zal zijn. Deze overgang is nu dus een feit. Eerder werd al bekend dat volgend seizoen ook Luc ter Haar, Niels Overvoord, Frank Vreugdenhil en Gary Hekman opnieuw voor AB Vakwerk zullen uitkomen.

Ploegleider Roy Boeve is blij met de komst van Bart Hoolwerf. "Bart is geen doorsnee rijder. Hij is een groot talent, iemand die opvalt. Dat past binnen onze ploeg. Bij AB Vakwerk horen rijders die iets bijzonders hebben, die zich weten te onderscheiden. Dat doet Bart."

Dat Bart Hoolwerf een groot talent is, bewees hij al door het winnen van het ONK op de Weissensee in 2018. Daarnaast behaalde hij meerdere overwinningen op kunstijs én won hij het witte pak als winnaar van het jongerenklassement van het afgelopen seizoen. De 21-jarige rijder komt over van Okay Fashion & Jeans/Interfarms, waar hij drie jaar voor reed. "Die tijd is mij erg goed bevallen, maar door omstandigheden moest ik opzoek naar een nieuwe ploeg. AB Vakwerk was dé ploeg waar ik voor zou willen rijden", zegt Bart Hoolwerf. "AB Vakwerk is een mooie ploeg. Ze rijden altijd met een plan, en daar houden ze zich ook aan. Dat zal voor mij wel wennen worden. Ik ben gecharmeerd van de manier hoe ze rijden. Ik wil mij als sprinter nog meer ontwikkelen en bij AB Vakwerk kan dat heel goed. In de ploeg zitten mannen met veel ervaring, waar ik een hoop van wil en kan leren."

Ook teammanager Teun Breedijk is blij dat Bart de ploeg komt versterken. "Hij weet al wat winnen is, en wij willen hem nog verder ontwikkelen en beter maken."