Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wagemaker en Vormeer naar A6.nl, Palet haalt Elsemieke van Maaren als vervangster

Wagemaker en Vormeer naar A6.nl, Palet haalt Elsemieke van Maaren als vervangster

geplaatst maandag 18 februari 2019 om 21:58:44 op Schaatspeloton.nl

Beau Wagemaker komt volgend seizoen uit voor A6.nl

Beau Wagemaker komt volgend seizoen uit voor A6.nl

A6.nl versterkt zich voor volgend seizoen met Imke Vormeer, Beau Wagemaker en trainer Anton Ketellaper. Dit bevestigt ploegleidster Klasina Seinstra. Wagemaker en Ketellapper komen over van het gestopte AltijdKoers, Vormeer was eerder bevestigd voor volgend seizoen bij Palet Vastgoedonderhoud maar kiest nu toch voor A6.nl. Palet trekt als vervangster van Vormeer Elsemiek van Maaren aan die over komt van ZiuZ en bij Palet dus, naast Jade van der Molen en Ineke Dedden, weer haar huidige ploeggenote Bianca Bakker tegen komt die eerder de overstap maakte.

"Wij zijn blij dat zij bij ons hun nieuwe uitdaging vinden." Klasina Seinstra verheugt zich op de komst van haar twee nieuwe pupillen. "Ons doel is de marathonsport mooier aanvallender en breder uit te dragen en de sporters en het team beter en sterker maken."

Iets waar ook Anton Ketellapper zich in thuis lijkt te voelen. Ketellapper is dit seizoen nog ploegleider bij AltijdKoers waar zij echter na het stoppen van Kim Muusse en Anneke Peters de stekker uit trokken. "Waar ik graag aan mee wil helpen is dat ze echt iets voor het marathonschaatsen willen doen." Stelt Ketellapper die het trainerschap bij de nieuwe ploeg als een mooie nieuwe uitdaging ziet. "Het is mooi dat zij rijders willen opleiden, de livestream ondersteunen en proberen mensen voor marathonschaatsen te interesseren."

De overgang van Imke Vormeer, de nummer twee van de KPN Marathon Cup, is op zijn minst opvallend te noemen. Palet bevestigde eerder in berichtgeving Vormeer voor het nieuwe seizoen. Maar toch heeft de rijdster afgelopen week alsnog besloten die formatie na dit seizoen te verlaten. "Die mededeling van Imke sloeg in als een bom bij haar teamgenoten en begeleiding", reageert een teleurgestelde ploegleider Eelco Kooistra. "De wijze waarop dit is gegaan krijgt niet de schoonheidsprijs, maar het feit ligt er. Nu met z'n allen het seizoen goed af sluiten en vooruit kijken."

Palet ziet in het vertrek van Vormeer ook weer nieuwe kansen. De vrijgekomen plek wordt ingevuld door Elsemieke van Maaren die na een wel overwogen besluit voor Team Palet Vastgoedonderhoud heeft gekozen. Naast Elsemieke van Maaren rijden volgende seizoen Jade van der Molen, Ineke Dedden en Bianca Bakker voor Team Palet Vastgoedonderhoud. De ploegleiding is in handen van Eelco Kooistra

Bekijk ook:

Ploeg AltijdKoers stopt samen met Kim Muusse en Anneke Peters (11 februari 2019)
Wittetruidraagster Bianca Bakker naar Palet Vastgoedonderhoud (8 februari 2019)
Transferoverzicht 2019