Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisanne Buurman met dagzege naar eindoverwinning Noord-Oost Competitie

Lisanne Buurman met dagzege naar eindoverwinning Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 18 februari 2019 om 21:02:04 op Schaatspeloton.nl

Zondagavond hebben Homme Jan de Groot (C Divisie), Lisanne Buurman (Dames, Sprog-Stouwdam) en Hans van Apeldoorn (Masters) de finalewedstrijd van de Noord-Oost Competitie gewonnen. Buurman stelde met haar overwinning de eindzege veilig in de wedstrijdcyclus over tien wedstrijden. In de finale was zij Manon Gremmen (Schaatsshop Drenthe) en Fenna Zandstra (Victron Energy-Gewest Fryslan) in de sprint van een kopgroep te snel af. Gremmen en Zandstra bezette ook in het eindklassement de tweede en derde plaats achter Buurman.

In de C Divisie was het al zeker dat Arjan Elferink (Agri Trader) de eindzege ging behalen. De Drent kwam in Deventer zelfs niet eens aan de start. Homme Jan de Groot deed nog zijn best en met een overwinning, voor Lars Woelders en Ruben Marinus, en het maximaal aantal punten in de tussensprint kwam hij tot op minder dan 9 punten van Elferink. Gijs Verduijn bezette in het eindklassement de derde plaats.

Bij de Masters ging in een klein peloton de winst in de finale naar Hans van Apeldoorn. Hij dubbelde het peloton en reed onbedreigd naar de winst. Chris van der Vegt won de sprint om de tweede plaats van Alfred Bolks. Jeroen Sienot (Agri Trader) behaalde op plaats vier voldoende punten om zich tot eindwinnaar te kronen. Op het eindpodium werd hij geflankeerd door Van der Vegt en Bolks.