Schaatspeloton.nl - Nieuws - 6-Banentoernooi: Beau Snellink en Lynn Dekker winnen in Haarlem

6-Banentoernooi: Beau Snellink en Lynn Dekker winnen in Haarlem

geplaatst zondag 10 februari 2019 om 23:48:18 op Schaatspeloton.nl

Lynn Dekker volgt naar haar overwinning ondertussen op minder dan 12 punten van klassementsleidster Femke Mossinkoff.

Lynn Dekker volgt naar haar overwinning ondertussen op minder dan 12 punten van klassementsleidster Femke Mossinkoff. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De tiende wedstrijd in het 6-Banentoernooi is gewonnen door Beau Snellink (C Divisie), Lynn Dekker (Dames) en Robert Gaasenbeek (Masters). Snellink was de sterkste van een uit elkaar geslagen kopgroep van drie die het peloton hadden gedubbeld. Luke Kooij en Stan van der Hulst werden respectievelijk tweede en derde. De Portugese gastrijder Diogo Marreiros won de sprint van het peloton en werd derde. Dekker won bij de dames voor de derde keer dit seizoen door in de massasprint Brit Qualm en Ilona Grandia (Leontienhuis) te kloppen.

Bij de Masters toonde klassementsleider Robert Gaasenbeek zijn snelheid door de sprint van een grote kopgroep te winnen voor Sandro Cara en Robin Veerman. Gaasenbeek bleef logischerwijs leider in het tussenklassement. In de C Divisie leidt Hans van den Eeckhout die in Haarlem als zevende finishte. Bij de dames is het zeer spannend aan de top Femke Mossinkoff leidt met 1 punt voorsprong op Ilona Grandia, Lynn Dekker volgt naar haar overwinning ondertussen op minder dan 12 punten.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters