Schaatspeloton.nl - Nieuws - Crispijn Ariëns en Sjoerd den Hertog tekenen meerjarige contracten bij Okay

Crispijn Ariëns en Sjoerd den Hertog tekenen meerjarige contracten bij Okay

geplaatst dinsdag 29 januari 2019 om 21:16:38 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd den Hertog tekende op de Weissensee een tweejarig contract met okay Fashion & Jeans/Interfarms.

Sjoerd den Hertog tekende op de Weissensee een tweejarig contract met okay Fashion & Jeans/Interfarms. (bron: Schaatspeloton.nl)

Okay Fashion & Jeans/Interfarms heeft Crispijn Ariëns en Sjoerd den Hertog meerjarig vastgelegd. Ariëns tekent bij voor drie jaar, Den Hertog bindt zich voor twee seizoenen aan de formatie van ploegleider Peter de Vries. Beide rijders hadden nog een doorlopend contract. Ploegmanager Edward van Dijk laat op de Weissensee weten in zijn nopjes te zijn met het langere verblijf van de twee rijders: "Het is goed voor de continuïteit van het team dat wij toppers zoals Crispijn en Sjoerd langer aan ons kunnen binden."

Sjoerd den Hertog is op kunstijs hard op weg om het eindklassement van de KPN Marathon Cup te winnen. Den Hertog, die ook vorig seizoen de Cup al mee naar huis nam, leidt al vanaf dag een de ranglijst in de kunstijscompetitie waarin hij ook al drie dagoverwinningen behaalde. Op het natuurijs van de Weissensee won hij afgelopen donderdag met de Aart Koopmans Memorial zijn allereerste natuurijsoverwinning.

Crispijn Ariëns is aan een uitzonderlijk stabiel seizoen bezig waarin hij op kunstijs alleen nog maar top-10 klassering noteerde. Hierdoor staat hij op dit moment derde in de cup. Tijdens beide KPN Grand Prixwedstrijden op de Weissensee tekende Ariëns deze week voor een vijfde plaats. Edward van Dijk ziet Ariëns voor de Alternatieve Elfstedentocht ook als een van de favorieten. "Hij is natuurlijk ook een oud winnaar van de 200 en ik denk dat Crispijn een van de beste allrounders in het peloton is Die naast de beste skeeleraar van Nederland op de marathon, ook op kunstijs en natuurijs een van te kloppen mannen is."

Okay Fashion & Jeans/Interfarms legde eerder al de van Bouw & Techniek overkomende Robert Post voor twee jaar vast. Ook Bart Hoolwerf en Ingmar Berga hebben een doorlopend contract en zullen we volgend seizoen weer voor Okay op het ijs zien. "Ingmar is een belangrijke schakel in het team met zijn ervaring en ook een echte winnaar. Net als Bart die steeds meer een afmaker wordt en waar we veel vertrouwen in hebben" aldus Van Dijk. "Hiermee hebben wij de kern van het team staan" aldus de ploegmanager op de Weissensee, die van daar uit wil door bouwen. "Zo zijn wij nog met een zesde rijder bezig voor volgend seizoen."

Bekijk ook:

Crispijn Ariëns
Sjoerd den Hertog