Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman maakt werk ploeg af en wint tweede Grand Prix

Gary Hekman maakt werk ploeg af en wint tweede Grand Prix

geplaatst maandag 28 januari 2019 om 15:15:04 op Schaatspeloton.nl

Op de Weissensee heeft Gary Hekman (AB Vakwerk) de tweede KPN Grand Prix gewonnen. De Kampenaar maakte zo het werk van zijn ploeg, die lang het peloton aanvoerde in de jacht naar een gevaarlijke kopgroep, af. Op de streep duelleerde Hekman met zijn toekomstige ploeggenoot Evert Hoolwerf (Royal A-ware) die hij net voor bleef. Peter van de Pol (Team Brageld) die aan zijn afscheidsseizoen bezig beloonde zichzelf met een opvallende derde plaats. Hekman nam door zijn overwinning de leiding in de KPN Grand Prix over.

In de ontsnapping van de dag was Royal A-ware met Arjan Stroetinga, Evert Hoolwerf en Erik Jan Kooiman sterk vertegenwoordigd. Het aanvallende negental bestond naast de mannen in het blauw ook uit een sterk Bouwselect/Bouwpartners-blok met Chiel Smit, Marco van der Tuin en Kevin Hoekstra. Stefan Wolffenbuttel (Skate4AIR), Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) en Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) maakte de kopgroep compleet.

Achter de leidende groep, die hun voorsprong uitbouwde tot 35 seconden, moest AB Vakwerk in de achtervolging. De groene ploeg had niemand voorin de koers en nam hun verantwoordelijkheid aan de kop van het peloton. Het duurde tot in de laatste ronde van 5 kilometer tot de laatste mannen van de kopgroep waren teruggehaald waarna in de massasprint Gary Hekman het vertrouwen van zijn ploeg niet verloochende. In de eindsprint drukte hij, na bestudering van de finishfoto, zijn schaats net iets eerder over de streep dan Evert Hoolwerf. Peter van de Pol haalde een verrassende derde plaats. Van de Pol, toch vooral een man van de langere wedstrijden, neemt na dit seizoen afscheid en toonde met de podiumplaats zijn vorm voor de 200 kilometer van woensdag. Bart Hoolwerf (Okay Fashion & Jeans/Interfarms) viel net op de streep en verspeelde zo een podiumplaats en werd vierde.

Bekijk ook:

Uitslag