Schaatspeloton.nl - Nieuws - 6-Banenwinst Ruben Stam en Judith Krabbenborg, Weissenseeganger Ilona Grandia verliest klassementsleiding

6-Banenwinst Ruben Stam en Judith Krabbenborg, Weissenseeganger Ilona Grandia verliest klassementsleiding

geplaatst zondag 27 januari 2019 om 23:04:58 op Schaatspeloton.nl

Femke Mossinkoff nam de leiding in het klassement over van Ilona Grandia die actief is op de Weissensee.

Femke Mossinkoff nam de leiding in het klassement over van Ilona Grandia die actief is op de Weissensee. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Alkmaar hebben Ruben Stam (C Divisie), Judith Krabbenborg (Dames) en Robert Wierts (Masters) de achtste wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Bij de Dames profiteerde de nummer twee van het klassement Femke Mossinkoff niet optimaal van de afwezigheid van klassementsleidster Ilona Grandia (Leontienhuis) die op de Weissensee actief is. Met slechts een negende plaats nam Mossinkoff toch de leiding over in het klassement. In de C Divisie blijft Hans van den Eeckhout leider, Robert Gaasenbeek voert de tussenstand aan bij de Masters.

Op de Meent was Ruben Stam het snelst van een kopgroep van negen die het peloton had gedubbeld. Klassementsleider Van den Eeckhout werd tweede, derde was Max van Boxel. Bij de Masters won Robert Wierts de sprint van een viermans kopgroep. Tonny van Vliet werd tweede, derde was Eric Zwart. Stan Jonkmans stond als enige vluchter naast het podium.

Bij de Dames soleerde Judith Krabbenborg naar haar eerste overwinning. In de slotfase bleef zij Roos Tabak, Maaike Koomen en het jagende peloton voor. Opvallend is dat de dameswedstrijd meetelt voor het klassement terwijl verschillende rijdsters zich geplaatst hadden voor de wedstrijden op buitenlands natuurijs. Een duidelijke splitsing was te zien in het 6-banenpeloton. Zo stonden er uit de top-10 van het klassement in Alkmaar met Femke Mossinkoff, Lynn Dekker, Paula Konijn en Judith Krabbenborg maar vier rijdsters aan de start. Klassementsleidster Ilona Grandia (Leontienhuis), nummer drie Rienke Boonstra (MarathonschaatsdamesUtrecht), nummer vijf Deborah Veerman (Beyond Marathonteam) en nummer zeven van het klassement Linda Halling (Bewustwinkelen.nl/TEKLAB) hadden er voor gekozen af te reizen naar de Weissensee en stonden aan de start van de Aart Koopmans Memorial en het Open NK.

Zij konden op de Meent dus geen punten verzamelen. Nummer twee van het klassement Femke Mossinkoff zag echter de aanvallers om de winst en de meeste punten strijden en moest genoegen nemen met de negende plaats. Met de 12 punten die daar bij hoorde nam zij wel de leiding in het klassement over van Grandia. De marge tussen Mossinkoff en Grandia is met nog vier wedstrijden te gaan 4,1 punt in het voordeel van Mossinkoff. Boonstra behield haar derde plaats in het klassement maar zag Lynn Dekker tot op 0,8 punten komen.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters