Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvallende Sjoerd den Hertog naar eerste natuurijszege in Aart Koopmans Memorial

Aanvallende Sjoerd den Hertog naar eerste natuurijszege in Aart Koopmans Memorial

geplaatst donderdag 24 januari 2019 om 16:00:20 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd den Hertog wint met de Aart Koopmans Memorial zijn eerste wedstrijd op natuurijs.

Sjoerd den Hertog wint met de Aart Koopmans Memorial zijn eerste wedstrijd op natuurijs. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Aart Koopmans Memorial is op de Weissensee gewonnen door Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms). De Goudse Groninger maakte onderdeel uit van een kopgroep van tien die halverwege de 80 kilometer lange koers ontstond en waarvan op het eind vier over bleven. Achter Den Hertog reed Jordy Harink (Bouw & Techniek) naar de tweede plaats en werd Niels Overvoorde (AB Vakwerk) derde. Voor Sjoerd den Hertog, op kunstijs al vaak winnaar, was het zijn allereerste overwinning op natuurijs.

Tien mannen vonden elkaar halverwege de wedstrijd. Niels Overvoorde, Jordy Harink, Sjoerd den Hertog, Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans/Interfarms), Tijs van der Steen (Skate4AIR), Bob de Vries (Royal A-ware), Johan Knol (Bouwselect), Daan Besteman (Port of Amsterdam/SKITS, Luc ter Haar en Rick Smit (beiden AB Direct) brachten het gat met de eerste achtervolgers al snel naar een halve minuut. Achter hen kwam de achtervolging niet goed op gang. Terwijl de kilometers optelde naar de 80 vielen stuk voor stuk rijders terug naar het peloton.

Toen de kopgroep met De Vries, Den Hertog, Overvoorde, Van Ham, Harink en Smit uitgedund was naar zes rijders en de voorsprong was opgelopen tot een minuut trof het noodlot Bob de Vries. Hij reed zijn schaats scheef en moest de wedstrijd onmiddellijk staken. Enkele kilometers later moest Rick Smit de groep laten gaan en begonnen de overgebleven vier aan de finale terwijl in het peloton het tempo opgevoerd werd door Erik Jan Kooiman (Royal A-ware) en het gat toch nog wat gedicht werd. Het peloton kwam echter te laat en de vier aanvallers gingen sprinten om de winst.

Hierin toonde Sjoerd den Hertog zich voor het eerst in zijn carrière de sterkste op natuurijs. Jordy Harink en Niels Overvoorde mochten als de nummer twee en drie naar het podium. Marcel van Ham kwam op tien seconden achter zijn winnende ploeggenoot als vierde over de streep, nog voor ploeggenoot Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) die ook nog eens de pelotonsprint won van Evert Hoolwerf (Royal A-ware) en Gary Hekman (AB Vakwerk). Daarmee stond de ploeg van ploegleider Peter de Vries zelfs met drie rijders in de top-5.

Bekijk ook:

Uitslag