Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aart Koopmans Memorial prooi voor Manon Kamminga

Aart Koopmans Memorial prooi voor Manon Kamminga

geplaatst donderdag 24 januari 2019 om 12:25:18 op Schaatspeloton.nl

Manon Kamminga kan juichen, zij wint de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee.

Manon Kamminga kan juichen, zij wint de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op de Weissensee heeft Manon Kamminga (A6.nl Groot in Auto's) de Aart Koopmans Memorial, de eerste wedstrijd in de KPN Grand Prix op natuurijs, gewonnen. In 60 kilometer koers slaagde er niemand in meer dan honderd meter afstand te nemen en draaide het uit op een massale aankomst. Achter Kamminga, leidster in de kunstijscompetitie, snelde op het Oostenrijkse natuurijs Maya de Jong (CENNED) verrassend naar de tweede plaats, Merel Bosma (mkbasics.nl) was goed voor de derde stek.

De wedstrijd op de Weissensee werd geopend door Anne Leltz (A6.nl Groot in Auto's) die solo de aanval koos. De Voorhoutse pakte een gat van 15 seconden. Later probeerde ook Loes Adegeest (Speelman-Haak) en Iris van der Stelt (mkbasics.nl) samen en een enkele grotere groep uit het peloton weg te komen. Maar nooit kregen de aanvallers veel ruimte. Dat het een sprint zou gaan worden leek wel duidelijk. Manon Kamminga reed hiervoor ook zelf in de finale gaten dicht maar dat belette de sprintster niet om uiteindelijk in de eindsprint aan het langste eind te trekken.

Zij deed dit door Maya de Jon en Merel Bosma in de sprint te kloppen. Voor 19-jarige De Jong was dit haar eerste podiumplaats op het hoogste niveau. Drievoudig Aart Koopmans Memorial-winnares Carla Ketellapper-Zieman (AltijdKoers) eindigde op plaats vier net naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag