Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste marathon op Nederlands natuurijs vanavond in Haaksbergen

Eerste marathon op Nederlands natuurijs vanavond in Haaksbergen

geplaatst maandag 21 januari 2019 om 10:49:42 op Schaatspeloton.nl

Haaksbergen heeft van de KNSB groen licht gekregen om vanavond de eerste marathon op Nederlands natuurijs van het seizoen te organiseren. Het ijs op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH is vier tot vijf centimeter dik, ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd. Die conclusie trok vervangend competitieleider Arjan Smit, die namens de KNSB vanochtend de ijsdikte in Haaksbergen ging meten. Kort daarna trok de belangrijkste concurrent, IJsclub De Hondsrug uit Noordlaren zich terug uit de strijd, vanwege de ontoereikende kwaliteit van de ijsvloer en de weerprognoses.

Omdat de weersvooruitzichten onzeker zijn, zal het bij deze ene wedstrijd blijven en komt er nu geen Vierdaagse op Nederlands natuurijs. De knoop is daarom snel doorgehakt om de wedstrijd vanavond in Haaksbergen te laten verrijden. De vrouwen zullen daar starten om 19.00 uur, het mannenpeloton begint om 20.00 uur.

De vraag is welke marathonschaatsers daar bij aan de start staan. Een groot deel van het peloton is gisteren of vandaag al afgereisd naar de Weissensee waar donderdag met de Aart Koopmans Memorial al de eerste KPN Grand Prix op het programma staat.

Royal A-ware lijkt via hun social media-kanalen in elk geval aan te geven dat in elk geval Simon Schouten aan de start zal staan:

Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond de eerste natuurijskoers in Haaksbergen!!! De afgelopen twee seizoenen won Simon Schouten de eerste natuurijswedstrijd van het jaar (2017: Noordlaren, 2018: Haaksbergen) Gaat hij vanavond voor een hattrick? . #royalaware #haaksbergen #meermarathon

Een bericht gedeeld door Marathonschaatsteam (@schaatsteamroyalawareabtexel) op