Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jane Ravestein kondigt afscheid aan

Jane Ravestein kondigt afscheid aan

geplaatst vrijdag 18 januari 2019 om 23:54:35 op Schaatspeloton.nl

Na het huidige seizoen zal Jane Ravestein afscheid nemen van het hoogste niveau van het marathonschaatsen. Dat laat de 29-jarige Oegstgeestse vanavond weten. Ravestein is bezig aan haar tiende seizoen in het landelijke peloton. Haar beste prestatie zette Ravestein in 2017 neer met een zesde plaats tijdens de KPN Grand Prixwedstrijd op natuurijs van het Zweedse Runnmeer. Dat deed zij nadat zij terug was gekomen van een lange revalidatie die nodig was na een bij een massale valpartij in oktober 2014 opgelopen rugwervelbreuk.

"Ik heb onwijs veel leuke momenten gehad. Ik heb doelen behaald. Ik heb ontzettend genoten van deze mooie sport en ben heel erg dankbaar voor alle kansen die ik gehad heb en de sponsoren en begeleiding die mij gesteund hebben."" Aldus Jane Ravestein die in tien jaar marathonschaatsen op het hoogste niveau achtereenvolgens uitkwam voor Groenehartsport.nl, W. Janssen bv, Okkinga Communicatie, Make a Wish, JMA powered by Fietsen & Koffie, Steigerplank.com, Sportvrouw.com en dit seizoen Mastermind.

"Ik heb mijn beslissing gemaakt na dit seizoen te stoppen op dit niveau. Extra genieten van de laatste wedstrijden. Super veel zin in de Weissensee en Luleå." kijkt Ravestein op haar facebook- en instragrampagina's nog vooruit naar het komende natuurijs "Het is mooi geweest, met een traan en lach neem ik afscheid."