Schaatspeloton.nl - Nieuws - Organisatie Weissensee en KNSB tekenen driejarig samenwerkingscontract

Organisatie Weissensee en KNSB tekenen driejarig samenwerkingscontract

geplaatst vrijdag 18 januari 2019 om 19:27:36 op Schaatspeloton.nl

De KNSB heeft met de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee een samenwerkingscontract afgesloten voor de periode van drie jaar. Dit betekent dat in elk geval tot en met de winter van 2022 schaatswedstrijden op het Oostenrijkse bergmeer worden verreden. De Weissensee is sinds 1989 een begrip in de Nederlandse schaatswereld. Het marathonpeloton kijkt, bij gebrek aan natuurijs in eigen land, elke winter uit naar de koersen in Oostenrijk. Vanaf volgende week staan opnieuw vier wedstrijden op het bevroren bergmeer op het programma, eindigend met de Alternatieve Elfstedentocht over 200 kilometer op 30 januari.

Hoewel de AEW alweer zijn 31ste editie beleeft, hadden de KNSB en de Weissensee-organisatie geen meerjarige samenwerkingsovereenkomst. In het verleden bestonden zulke contracten wel. "Het is goed dat we dat nieuw leven in blazen", zegt Toine Doreleijers, voorzitter van de stichting Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. "Wij zien dit als de bekrachtiging van een jarenlange mooie samenwerking, die we graag ook in de verdere toekomst willen voortzetten."

"Wij zijn blij met dit contract", aldus Willem Hut, competitieleider marathonschaatsen van de KNSB. "Door onze samenwerking te intensiveren kunnen we elkaar verder versterken. Zo boeken we niet alleen sporttechnisch vooruitgang, maar ook als het gaat om zichtbaarheid, de verbinding met toerrijders en de totaalbeleving."

In Oostenrijk zijn de voorbereidingen voor de reeks natuurijswedstrijden in volle gang. Het programma op de Weissensee ziet er als volgt uit:

Donderdag 24 januari: KPN Grand Prix 1, Aart Koopmans Memorial - mannen 80 km, vrouwen 60 km
Zaterdag 26 januari: KPN Open Nederlandse Kampioenschappen - mannen 150 km, vrouwen 100 km
Maandag 28 januari: KPN Grand Prix 2 - mannen 60 km, vrouwen 40 km
Woensdag 30 januari: KPN Grand Prix 3, Alternatieve Elfstedentocht Weissensee - mannen en vrouwen 200 km.