Schaatspeloton.nl - Nieuws - Spoorboekje van het NK marathonschaatsen

Spoorboekje van het NK marathonschaatsen

geplaatst dinsdag 1 januari 2019 om 09:09:20 op Schaatspeloton.nl

Na vandaag weten we wie broer en zus Simon en Irene Schouten opvolgen als Nederlands Kampioen marathonschaatsen.

Na vandaag weten we wie broer en zus Simon en Irene Schouten opvolgen als Nederlands Kampioen marathonschaatsen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het nieuwe jaar begint vandaag met het NK marathonschaatsen. Het begint ondertussen al een traditie te worden om op nieuwjaarsdag de titelstrijd te rijden. Vandaag is Groningen de plaats van handeling. Om 13:00 uur beginnen de Masters voor NK over 100 ronden. Om 14:15 uur is het de beurt aan de Neo-Senioren die over dezelfde afstand strijden, net als de Dames die om 16:00 het startschot horen voor hun titelstrijd. Om 17:30 uur sluiten de Heren Senioren af met hun Nederlands Kampioenschap over 150 ronden. Waarschijnlijk weten we rond kwart voor zeven wie Simon Schouten opvolgt als kampioen.

13:00 uur - Masters - 100 ronden
Alle uitgenodigde deelnemers
14:15 uur - Neo-Senioren - 100 ronden
De vaste Neo-Senioren in het beloftenpeloton en vierentwintig uitgenodigde regiorijders
16:00 uur - Dames - 100 ronden
De vaste Nederlandse topdivisierijdsters en dertien regiorijdsters
17:30 uur - Heren Senioren - 150 ronden
De vaste Nederlandse topdivisierijders en negentien beloften

De NOS doet live verslag van het NK. Op tv doen ze dat vanaf 16:10 uur via NPO1. Niels Mesu zal als co-commentator aanschuiven bij Herbert Dijkstra. Ook op Radio NPO1 mag liveverslag van het NK verwacht worden.

Toegangskaarten voor het NK zijn vandaag nog aan de kassa van Sportcentrum Kardinge te verkrijgen. Jeugd tot en met 16 jaar betaalt daarbij 4 euro, toeschouwers van 17 jaar en ouder kunnen voor 8 euro de titelstrijd langs de baan volgen.