Schaatspeloton.nl - Nieuws - Robert Post pakt eindelijk langverwachte eerste overwinning

Robert Post pakt eindelijk langverwachte eerste overwinning

geplaatst zaterdag 22 december 2018 om 22:05:36 op Schaatspeloton.nl

In Breda heeft Robert Post (Bouw & Techniek) zijn allereerste kunstijsoverwinning op het hoogste niveau behaald. De Groninger klopte op het Brabantse ijs ploeggenoot Bart Swings (Bouw & Techniek) en Bob de Vries (Royal A-ware) in de sprint van een kopgroep van tien die een ronde voorsprong hadden gepakt. Post behaalde tot vandaag elf podiumplaatsen maar mocht nog nooit op de hoogste tree plaatsnemen. Enkel Douwe de Vries en Rob van Meggelen moesten vaker genoegen nemen met plaats twee of drie voordat zij hun eerste overwinning behaalde.

Op een steenworpafstand van de Belgische grens was Bart Swings vanavond in Breda weer van de partij tijdens de achterste wedstrijd in de KPN Marathon Cup. De Belg, die voor zijn deelname aan de wedstrijd op het Brabantse ijs verstek liet gaan bij de verkiezing van sportman van het jaar in zijn land, had op de tribune duidelijk support bij zich. Swings vond zich uiteindelijk in de beslissende ontsnapping van tien die een ronde voorsprong kon pakken op het peloton. Toen verschillende rijders uit deze groep op jacht gingen naar hun tweede ronde brak het peloton in groepen uiteen. Veel afvallers later werden de aanvallers teruggepakt en bestond de gehele wedstrijd nog maar uit twintig rijders. De andere veertig starters stonden toen al uit te hijgen aan de kant.

Na het afsprinten van het kleine peloton was het Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) die de aanval koos. Nadat hij was teruggepakt was het Erik Jan Kooiman (Royal A-ware) die het probeerde. Bart de Vries (Bouw & Techniek) maakte de oversteek terwijl Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) in dienst van kopman Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans) de achtervolgende groep terug leidde naar de aanvallers. Toen ze aansloten kwam Den Hertog echter ten val waarna hij kansloos was voor een vierde overwinning van het seizoen. In de laatste ronde kwam Swings sterk naar de kop van de wedstrijd, daarbij duellerend met Bob de Vries (Royal A-ware). Op het laatste rechte stuk liet de Belg echter de overwinning aan Robert Post die naar zijn allereerste overwinning snelde. Swings mocht als tweede naar het podium, De Vries bezette de derde plaats.

Sjoerd den Hertog finishte de wedstrijd als zevende en staat nog onbedreigd aan de leiding van het klassement waar ploeggenoot Ariëns op 42 punten achterstand al op verre achterstand de eerste concurrent is.

Bekijk ook:

Uitslag