Schaatspeloton.nl - Nieuws - Richard van Schie soleert naar winst in 6-Banentoernooi

Richard van Schie soleert naar winst in 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 16 december 2018 om 21:20:46 op Schaatspeloton.nl

Richard van Schie soleerde in Hoorn naar de winst in de vijfde etappe van het 6-Banentoernooi.

Richard van Schie soleerde in Hoorn naar de winst in de vijfde etappe van het 6-Banentoernooi. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Hoorn hebben zaterdagavond Richard van Schie (C Divisie), Anna van den Bos (Dames) en Robert Gaasenbeek (Masters) de vijfde wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Van Schie soleerde naar zijn tweede overwinning in de regionale competitie van Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. De Gorinchemmer reed onbedreigd met een ronde voorsprong naar de winst voor Igor Baars en Sjors Handgraaf. Van den Bos, die al vier keer won in de regiotopcompetitie, deed pas voor de tweede keer mee aan het 6-Banentoernooi dit seizoen en pakte op De Westfries haar eerste overwinning in die competitie. Lynn Dekker en Arianne Smit werden twee en drie.

Bij de Masters won Robert Gaasenbeek de sprint van het peloton voor Romke de Haan en broer Arnold Gaasenbeek. Robert Gaasenbeek verstevigde daarmee zijn klassementsleiding. Richard van Schie kwam na zijn overwinning in Hoorn dicht bij de klassementsleiding in de C Divisie. Maar leider Hans van den Eeckhout die ook een ronde voorsprong pakte, maar die daarna weer verloor, hield door de 5 bonuspunten voor een ronde nog net Van Schie achter zich. Bij de Dames leidt Ilona Grandia (Leontienhuis) zonder nog een wedstrijd te hebben gewonnen. Femke Mossinkhoff en de eveneens overwinningloze Rienke Boonstra (MarathonschaatsdamesUtrecht) volgen op korte achterstand.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Masters
Uitslag C Divisie