Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman toont in Den Haag zijn overmacht in pelotonsspurt

Gary Hekman toont in Den Haag zijn overmacht in pelotonsspurt

geplaatst zaterdag 15 december 2018 om 22:04:40 op Schaatspeloton.nl

Op een ijzige De Uithof heeft Gary Hekman (AB Vakwerk) zijn oppermacht in een pelotonssprint nog maar eens bewezen. Na 125 ronden was de Kampense krachtpatser in Den Haag te snel voor Simon Schouten (Royal A-ware) en klassementsleider Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans/Interfarms). Hiermee behield Hekman zijn 100% score in massasprints waar hij dit seizoen mee kon sprinten. Den Hertog behield dankzij zijn derde plaats het oranje leiderspak.

De mannenwedstrijd bleef in Den Haag gesmoord. Geen aanval kreeg de kans, waarbij met name AB Vakwerk het peloton controleerde. In de slotfase probeerde Ingmar Berga (Okay Fashion & Jeans/Interfarms), Christoffel Hendriks (Port of Amsterdam/SKITS) en Mats Stoltenborg (Bouw & techniek) de greep van het peloton te ontlopen. Al diep in de finale liet Bouw & Techniek zelfs ploeggenoten afzakken om Stoltenborg nog te ondersteunen. Dit was echter zo laat in de wedstrijd, binnen de laatste drie ronden, dat dit niet meer was toegestaan. De rode hulpkrachten werden dan ook onmiddellijk door de jury gesommeerd de steun te staken waarna het peloton snel het vluchtende drietal overvleugelde.

In de sprint die volgde toon Gary Hekman zijn overmacht in een massale aankomst. Met een sterke laatste ronde werden Simon Schouten en Sjoerd den Hertog naar plaats twee en drie verwezen. Opvallend was een vierde plaats van Luc ter Haar (AB Direct), die bijna zijn eerste podiumplaats op het hoogste niveau mocht noteren. Hekman klom door zijn overwinning op naar de tweede plaats in het tussenklassement. In de strijd om het oranje leidt Den Hertog nu met maar liefst op 45,1 punten op de Kampenaar. Stoltenborg die na zijn finale vluchtpoging geen punten meer haalde volgt nu op 0,1 punt van Hekman.

Bekijk ook:

Uitslag