Schaatspeloton.nl - Nieuws - Extra bonuspunten bij meer ronden voorsprong in Trachitol Trophy

Extra bonuspunten bij meer ronden voorsprong in Trachitol Trophy

geplaatst woensdag 21 november 2018 om 22:39:35 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de Trachitol Trophy wordt gestreden om de eindwinst in het paars-oranje pijlenpak.

Tijdens de Trachitol Trophy wordt gestreden om de eindwinst in het paars-oranje pijlenpak. (bron: Schaatspeloton.nl)

Om aanvallen meer te promoten geeft de KNSB tijdens de Trachitol Trophy extra bonuspunten bij meer ronden voorsprong. Waar de eerste ronde voorsprong de standaard 5 bonuspunten geeft zal een rijder die voor de tweede keer het peloton dubbelt al 10 extra punten bij mogen schrijven in het klassement, gevolgd door 15 bonuspunten voor een derde ronde voorsprong. In de KPN Marathon Cup verdient een rijder met een tweede ronde voorsprong net als met de eerste ronde voorsprong 5 bonuspunten. De Trachitol Trophy start morgenavond in Breda en finisht na Utrecht en Hoorn te hebben aangedaan zondag in Groningen.

Overigens zullen rijders die in aanmerking willen komen voor een plaats in de eindrangschikking op alle vier de dagen aan de start moeten verschijnen. Overigens is finishen op de voorgaande dag geen voorwaarde voor starten, zoals dat in het verleden tijdens de The Greenery Six bijvoorbeeld wel was.

Tijdens de vierdaagse wordt over vier verschillende afstanden gestreden. In Breda rijden de beloften en topdivisiedames 60 ronden en de topdivisieheren 80 ronden. Een dag later in Utrecht de dames 70 ronden, de beloften 80 ronden en de topdivisieheren 100 ronden. In Hoorn, waar ook de Sjoerd Huisman Bokaal wordt vergeven, rijden de pelotons hun standaardafstanden van 80 (dames), 100 (beloften) en 125 (topdivisieheren) ronden. In deze eerste drie wedstrijden zijn voor de de eerste drie aankomende 25,1, 21 en 18 punten te verdienen, waarna het afloopt tot nog 1 punt voor plaats twintig.

Tijdens de finale van de Trachitol Trophy verdient de winnaar 35,1 punten, de nummer twee 29 en de nummer drie 24 punten, ook de nummers vier (20) en vijf (17 punten) verdienen hier meer dan in de voorgaande wedstrijden. Vanaf plaats zes loopt het schema weer zoals standaard af van 15 punten voor plaats zes tot 1 punt voor plaats twintig. Op deze finaledag rijden de topdivisieheren in Groningen 150 ronden, de topdivisiedames 100 ronden en de beloften 125 ronden.