Schaatspeloton.nl - Nieuws - Master Elferink overklast C-rijders in Noord-Oost Competitie

Master Elferink overklast C-rijders in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 19 november 2018 om 10:29:28 op Schaatspeloton.nl

Master Arjan Elferink was in Deventer de jongere C-rijders de baas.

Master Arjan Elferink was in Deventer de jongere C-rijders de baas. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Deventer heeft Master Arjan Elferink (Agri Trader) verrassend de wedstrijd bij de C-rijders gewonnen. Elferink, die in voorgaande seizoenen de competitie bij de Masters domineerde, komt dit seizoen uit tussen de jongere C-rijders en behaalde zondag in Deventer als enige twee ronde voorsprong op het peloton. Homme Jan de Groot en Klaas Poortinga werden op een ronde achterstand tweede en derde. Lisanne Buurman (Sprog-Stouwdam) en Chris van der Vegt (Agri Trader) wonnen de wedstrijd bij de Dames en bij de Masters.

Lisanne Buurman, die in de eerste drie wedstrijden van de landelijke regiotopcompetitie goed was voor drie derde plaatsen, won op De Scheg de sprint van het damespeloton. Hilde Noppert (Victron Energy-Gewest Fryslân) en Manon Gremmen (Schaatsshop Drenthe) moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Bij de Masters rekende Chris van der Vegt af met medevluchters Kurt van de Nes (Weissensee4kids) en Harm van der Meulen.

Na drie wedstrijden leiden Homme Jan de Groot (C Divisie), Chantal Oosterkamp (Dames, CENNED) en Hans van Apeldoorn (Masters) het klassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie