Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gedenkplaat Ben Lieferink zaterdag onthuld

Gedenkplaat Ben Lieferink zaterdag onthuld

geplaatst donderdag 17 januari 2008 om 06:40:00 op Schaatspeloton.nl

Ben Lieferink, in zijn geliefde Alkmaar, actief als speaker bij de landelijke marathon.

Ben Lieferink, in zijn geliefde Alkmaar, actief als speaker bij de landelijke marathon.

Zaterdag wordt voorafgaande aan de KNSB Cup Finale een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan Ben Lieferink. De gedenkplaat is een initiatief uit het marathonpeloton dat ook door schaatsers en volgers betaald is. Ben Lieferink, die vorig jaar overleed, was bij het publiek bekend als marathonspeaker. Maar ook als een van de leidende krachten in het Gewest Noord-Holland/Utrecht was hij belangrijk voor de marathonschaatssport.

Voor veel voetballiefhebbers en Alkmaarders was Ben Lieferink vooral de stem van AZ, waar hij ook jarenlang actief was als stadionspeaker. Maar voor de marathonschaatsers blijft hij de man die zeventien jaar lang met zijn stem en kennis kleur gaf aan de marathonwedstrijden in het hele land en in het buitenland. Lieferink werd niet alleen gewaardeerd als speaker, maar was ook geliefd als mens. Zijn overlijden kwam hard aan bij de rijders. Het is daarom niet eens opmerkelijk dat juist de schaatsers vorig jaar het initiatief hebben genomen om Lieferink op een blijvende manier te herdenken.

Namens de marathonrijders is daarin de afgelopen maanden het voortouw genomen door A-rijder Joost Vink, voormalig marathoncoördinator Gerrit van Keulen en Otto Bruschke, vader van de Limmense A-rijder Bram Bruschke. Het trio coördineerde de acties waarbij in het hele land door marathonschaatsers geld bijeen is gebracht. Zij kregen bovendien steun van Ine Wildenborg en Marieke van Zanten, die bij de Haagse ijsbaan De Uithof geld inzamelden.

Resultaat van alle inspanningen is dat zaterdagmiddag in het horecacentrum van ijsbaan De Meent in Alkmaar een plaquette wordt onthuld ter nagedachtenis aan Ben Lieferink. Dat zal om 14.30 uur gebeuren door zijn echtgenote Ciska Lieferink, vergezeld door familie, vrienden en genodigden.

Bekijk ook:

Plannen voor Gedenkteken Ben Lieferink (26 oktober 2007)