Schaatspeloton.nl - Nieuws - Daniel Niero allereerste buitenlandse wittetruidrager in het marathonschaatsen

Daniel Niero allereerste buitenlandse wittetruidrager in het marathonschaatsen

geplaatst zondag 28 oktober 2018 om 13:47:37 op Schaatspeloton.nl

e Italiaan Daniel Niero (AB Direct) finishte gisteren de tweede KPN Marathon Cup in Deventer als achtste en mocht als eerste niet-Nederlandse marathonschaatser de witte leiderstrui aantrekken.

e Italiaan Daniel Niero (AB Direct) finishte gisteren de tweede KPN Marathon Cup in Deventer als achtste en mocht als eerste niet-Nederlandse marathonschaatser de witte leiderstrui aantrekken. (bron: Schaatspeloton.nl)

Voor het eerst staat een niet-Nederlandse marathonschaatser in de witte leiderstrui van het jongerenklassement. De Italiaan Daniel Niero (AB Direct) finishte gisteren de tweede KPN Marathon Cup in Deventer als achtste en mocht de leiderstrui aantrekken. In het verleden kwam Alexis Contin in het seizoen 2008/2009 in de buurt. Maar de Fransman moest het hele seizoen Karlo Timmerman voor zich dulden. Shinta Kobayashi is de enige buitenlander die in een eindklassement van een jongerenklassement op het podium eindigde. De Japanner finishte in 2005 The Greenery Six achter Roel van Hest en Ingmar Berga als derde jongere.

Na afloop van de KPN Marathon Cup in Deventer werd pas voor het eerst dit seizoen een witte trui uitgereikt in de topdivisie. Tijdens de openingsmarathon in Amsterdam slaagde er geen enkele jongere in de wedstrijd uit te rijden en punten te pakken waardoor de witte trui niet toegekend kon worden.