Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe sectiebestuur KNSB begint aan haar taak

Nieuwe sectiebestuur KNSB begint aan haar taak

geplaatst donderdag 25 oktober 2018 om 19:52:02 op Schaatspeloton.nl

Feike Buma, Sietze Douma, Jan Bos, Harm Smit en Laurens Achterkamp zijn dinsdagavond voor het eerst bijeengekomen als het nieuwe bestuur van de sectie marathon van de KNSB. Directeur-bestuur Herman de Haan heeft het nieuwe bestuur op 23 oktober officieel geïnstalleerd. Hij deed dit onder dankzegging aan Haijo van der Werf, Hans Uithoven en Laurens Achterkamp, die samen de selectiecommissie voor het nieuwe sectiebestuur vormden. De schaatsbond was op zoek naar een nieuw sectiebestuur na afloop van een mediationtraject dat deze zomer liep.

Hiermee komt een einde aan de periode dat de marathonsectie gerund werd door een interim-sectiebestuur. Op Laurens Achterkamp na zijn alle leden van het nieuwe bestuur nieuw. Achterkamp is zelf, net als Harm Smit ook actief als marathonschaatser bij de Masters. Jan Bos, niet de sprinter, was in het verleden actief in de regionale schaatsmarathons. Feike Buma is eerder actief geweest is als bestuurder van de KNSB, Sietze Douma was onder andere meerdere seizoenen als verzorger betrokken bij de ploeg van Egbert Egberts. Een van hun eerste taken wordt het aanstellen van een nieuwe scheidsrechterscommissie.

Buma heeft nu ook al zitting in de tijdelijke scheidsrechterscommissie, die tot 1 december op ad-interimbasis actief zal zijn. Nelie Schouten en oud-schaatsster Daniëlle Bekkering zijn de andere leden van deze tijdelijke commissie. De zoektocht naar nieuwe leden voor deze scheidsrechterscommissie is in volle gang. Wie interesse heeft, kan zich melden via werken@knsb.nl.

Het nieuwe sectiebestuur krijgt de komende tijd adviezen van oud-schaatsster Mireille Reitsma, die zich als adviseur beschikbaar heeft gesteld. Reitsma was afgelopen jaren zelf onderdeel van het sectiebestuur.

Bekijk ook:

Onrust na afronding mediation KNSB; "Geen impact op de seizoensstart" (4 september 2018)