Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schouten, Bekkering en Buma vormen interim scheidsrechterscommissie

Schouten, Bekkering en Buma vormen interim scheidsrechterscommissie

geplaatst zondag 23 september 2018 om 22:12:25 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering neemt zitting in de tijdelijke scheidsrechterscommissie.

Daniëlle Bekkering neemt zitting in de tijdelijke scheidsrechterscommissie. (bron: Schaatspeloton.nl)

De KNSB is er in geslaagd een tijdelijke scheidsrechterscommissie samen te stellen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Nelie Schouten, Daniëlle Bekkering en Feike Buma zullen tot 1 december, wanneer er een definitieve commissie moet zitten, de taken waarnemen. "Mede dankzij de vorming van deze interim scheidsrechterscommissie zijn vrijwel alle scheidsrechters en systeembeheerders teruggekomen op hun besluit om de taken neer te leggen." laat directeur-bestuurder Herman de Haan van de KNSB aan betrokkenen weten. "Dat doet mij deugd, het wekt vertrouwen voor de toekomst." Het nieuwe marathonschaatsseizoen start 20 oktober in Amsterdam.

Eerder deze maand ontstond er onrust in het scheidsrechterskorps na de uitkomst van een mediationtraject dat deze zomer liep om langlopende strubbelingen binnen de verschillende bestuursorganen van het marathonschaatsen uit te praten. Verschillende scheidsrechters en systeembeheerders legden hierna hun werkzaamheden neer. Een van de opgestapte juryleden gaf toen aan dat het conflict niet opgelost was na de uitkomst van de mediation en dat de juryleden eenzelfde situatie als vorig jaar vreesden en daarom opzeiden. Sinds die tijd is ondertussen voorzitter Piet Wieringa van de scheidsrechterscommissie, waarvan eerst het idee was dat hij aan zou blijven, ook teruggetreden en is er een volledig nieuwe interim scheidsrechterscommissie aangesteld. Dit lijkt dus het conflict te hebben weggenomen.

De nieuwe interim scheidsrechterscommissie wordt bevolkt door bekende namen uit het marathonschaatsen. Nelie Schouten is een bekend gezicht als hoofdscheidsrechter in het marathonschaatsen en zal in haar nieuwe rol in de scheidsrechterscommissie tot 1 december niet als scheidsrechter actief zijn in het marathonschaatsen. Daniëlle Bekkering stopte pas afgelopen seizoen met haar succesvolle marathonschaatscarrière. Feike Buma was in het verleden in het sectiebestuur actief, daarbij ook enige tijd als waarnemend sectievoorzitter. Zodra er een nieuw sectiebestuur, waarvoor de KNSB nog opzoek is naar kandidaten, zit zal deze een definitieve scheidsrechterscommissie samenstellen die 1 december zal moeten aantredden.

Naast de beslommeringen rond de scheidsrechterscommissie weet Herman de Haan in zijn schrijven ook te melden dat er vorderingen zijn rond de competitievoorbereidingen. Willem Hut en Arjan Smit die gezamenlijk vanuit het bonsbureau de voorbereidingen verrichten krijgen daarbij assistentie van Nick Roetman die vorig jaar nog als stagiair werkzaam was bij de KNSB.

Bekijk ook:

Onrust na afronding mediation KNSB; "Geen impact op de seizoensstart" (4 september 2018)