Schaatspeloton.nl - Nieuws - Met komst Berber Vonk is Team BTZ.nl compleet

Met komst Berber Vonk is Team BTZ.nl compleet

geplaatst vrijdag 3 augustus 2018 om 18:34:40 op Schaatspeloton.nl

Komend seizoen zal Berber Vonk in de kleuren van Team BTZ.nl rijden.

Komend seizoen zal Berber Vonk in de kleuren van Team BTZ.nl rijden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen zal Berber Vonk in de kleuren van Team BTZ.nl rijden. De rijdster uit Appelscha maakt daarmee na een jaar van blessureleed haar rentree in de Topdivisie van het marathonschaatsen. Team BTZ.nl is de opleidingsploeg van Palet Vastgoedonderhoud waarin Demi van Benthem, Annet Noppert en Sterre Jonkers onder leiding van ploegleidster Elma de Vries hun landelijke debuut zullen gaan maken. Vonk kwam in het verleden al eerder voor Team uplus uit op het hoogste niveau maar keert nu dus na een jaar afwezigheid terug.

"Ik ben blij dat ik na die vervelende blessure, nu weer vooruit kan kijken. De afgelopen jaren stond het schaatsen in dienst van het inlinen, het komende seizoen wil ik het marathonschaatsen combineren met het inline-skaten." aldus Berber Vonk voor wie Elma de Vries haar grote voorbeeld is in het combineren van beide disciplines. Vonk wil net als De Vries in beide de absolute top halen. "Voor mij is het natuurlijk een mooie bijkomstigheid dat Elma bij BTZ.nl mijn ploegleidster is, met inlinen heb ik al veel van haar geleerd en dat ga ik komend seizoen ook zeker in het marathonschaatsen doen" aldus het nieuwe nummer 72 van het damespeloton.

Ploegleidster Elma de Vries is ook zeer content met de komst van de 21-jarige Vonk. "Berber kan vanuit het Inlinen goed positie zoeken in het peloton, daar kunnen de andere drie profijt van hebben! Daarnaast is het natuurlijk mooi dat we nu met z'n vieren zijn."