Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janet Beers vervangt bij Speelman-Haak gestopte Daniëlle Bekkering

Janet Beers vervangt bij Speelman-Haak gestopte Daniëlle Bekkering

geplaatst maandag 14 mei 2018 om 19:35:47 op Schaatspeloton.nl

Janet Beers in actie op de Weissensee.

Janet Beers in actie op de Weissensee.

Team Speelman-Haak heeft de ploeg voor volgend seizoen rond. De formatie van ploegleider Gerben de Ruiter, waar Janneke Ensing, Loes Adegeest en Vera Otten actief voor blijven, trekt Janet Beers aan als vervangster van de gestopte Daniëlle Bekkering. Beers, afgelopen seizoen goed voor de derde plaats in de Regiotopcompetitie en een tweede plaats in het 6-Banentoernooi, neemt niet alleen in de ploeg de plek over van Bekkering maar zal ook met het roemruchte beennummer 5 van de Groningse mogen gaan starten.

Het door de hoofdsponsors Bouwbedrijf Speelman en Haak Solutions B.V. gesteunde team, gekleed door kledingsponsor Forte Sportswear, blijft dus grotendeels in tact. De gestopte Daniëlle Bekkering blijft bij de ploeg betrokken in de rol als teammanager. Haar plaats wordt ingenomen door Janet Beers. De 18-jarige schaatsster uit Hoogkarspel reed afgelopen jaar onder meer in de Regiotopcompetitie en de wedstrijden op de Weissensee. Op de Weissensee maakte ze tijdens de Alternatieve Elfstedentocht als regiorijdster deel uit van de vroege ontsnapping. Al met al liet Beers zien dat zij een goede schaatsster is met een flink eindschot die ook op natuurijs aardig uit de voeten kan.

Ook in de begeleiding is bij Speelman-Haak weinig veranderd, deze is opnieuw in handen van ploegleider Gerben de Ruiter, trainer Rudi Groenendal en verzorger Henk van Lunteren. Johnny Verbeek ondersteunt de ploeg alleen nog op natuurijs nu hij zelf ploegleider is van het Forte Development team.

Bekijk ook:

Janet Beers