Schaatspeloton.nl - Nieuws - KOGA stopt als sponsor, nieuwe hoofdsponsor nog niet gevonden

KOGA stopt als sponsor, nieuwe hoofdsponsor nog niet gevonden

geplaatst donderdag 3 mei 2018 om 20:20:16 op Schaatspeloton.nl

Carla Ketellapper-Zielman

Carla Ketellapper-Zielman

De dames van het KOGA schaatsteam beginnen de voorbereiding naar het nieuwe seizoen zonder hoofdsponsor. Het fietsenmerk heeft na zes jaar besloten te stoppen met de sponsoring van de ploeg. Tot op heden is er geen nieuwe hoofdsponsor gevonden en is de ploeg daar nog naar op zoek. Het team zal komend seizoen bestaan uit Anneke Peters, Beau Wagemaker, Kim Muusse en Carla Ketellapper-Zielman die na de geboorte van haar dochter Julia op oudjaarsdag, toch als volwaardig Topdivisierijder zal terugkeren in het peloton en niet als vijfde en invalrijdster.

De keuze om Ketellapper-Zielman toch als volwaardig Topdivisierijder te gaan inschrijven volgt nadat er geen geschikte rijdster kon worden gevonden om het team op landelijk niveau compleet te maken. "Het was voor ons een logische keuze om Carla te vragen die plek op te vullen." aldus ploegleider, en man van, Anton Ketellapper.

Of het team ook nog op zoek gaat naar een andere vijfde rijdster is onder andere afhankelijk van het vinden van een sponsor. Het nu nog hoofdsponsorloze team wil komend seizoen zowel op kunst- als natuurijs mee gaan doen voor de dagzeges. Beau Wagemaker pakte afgelopen seizoen al haar eerste zege en meerdere podium plaatsen. Ook Open Oostenrijkse Kampioene Anneke Peters en Kim Muusse hebben met meerdere top tien klasseringen laten zien mee te kunnen doen in de top.

Bekijk ook:

Carla Ketellapper-Zielman maakt rentree bij KOGA als vijfde rijdster (7 maart 2018)