Schaatspeloton.nl - Nieuws - Demi van Benthem krijgt bij debuut beennummer 11 van vader Henk

Demi van Benthem krijgt bij debuut beennummer 11 van vader Henk

geplaatst dinsdag 24 april 2018 om 11:52:15 op Schaatspeloton.nl

Demi van Benthem rijdt komend seizoen met beennummer 11 wat eerder gedragen werd door vader Henk van Benthem.

Demi van Benthem rijdt komend seizoen met beennummer 11 wat eerder gedragen werd door vader Henk van Benthem. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen zal Demi van Benthem bij haar eerste volledige seizoen op het hoogste niveau het beennummer 11 mogen dragen. Dit blijkt uit de beennummerlijst die de KNSB vorige week gepubliceerd heeft. Daarmee krijgt de 20-jarige winnares van de landelijke Regiotopcompetitie het beennummer toegewezen waarmee vader Henk jarenlang in het A-peloton actief was. "Mijn vader reed geloof ik van 1988 tot 2002 met nummer 11." Aldus de schaatsster uit Ens om er met een brede glimlach aan toe te voegen. "Nu moet ik de eer van de familie wel hoog zien te houden natuurlijk."

Toen ploegleider Eelco Kooistra de jonge Van Benthem vroeg of zij een voorkeur had voor haar beennummer hoefde zij niet lang na te denken. "Ik heb meteen nummers 11 en 13 doorgegeven, omdat mijn vader Henk en oom Evert met die beennummers reden. Uiteindelijk is het nummer 11 geworden, wat ik heel erg leuk vind." Demi van Benthem zal komende winter uitkomen voor de tweede ploeg van Palet Vastgoedonderhoud. Voor die ploeg was zij de afgelopen jaren al actief op het regionale niveau.

Het beennummer 11 wordt afgestaan door Sharon Hendriks die afgelopen seizoen formeel degradeerde en na toekenning van dispensatie nummer 30 toegekend kreeg. Het komt zelden voor dat een rijdster na dispensatie haar nummer niet behoudt. De KNSB lijkt met de toekenning van nummer 11 aan Demi van Benthem hier voor de symboliek te hebben gekozen.

Bekijk ook:

Demi van Benthem
Promotie voor 23 dames, 6 rijdsters degraderen naar regiocompetitie (15 april 2018)