Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team iM FARMING rond met komst Anneleen Zijl

Team iM FARMING rond met komst Anneleen Zijl

geplaatst maandag 23 april 2018 om 21:36:36 op Schaatspeloton.nl

Anneleen Zijl zal voor het komende seizoen Team iM FARMING komen versterken.

Anneleen Zijl zal voor het komende seizoen Team iM FARMING komen versterken. (bron: Schaatspeloton.nl)

Anneleen Zijl zal voor het komende seizoen Team iM FARMING komen versterken. De 22-jarige schaatsster uit Lelystad zal samen met Alternatieve Elfstedentochtwinnares Anne Tauber, Elske Lenis en Janneke Elzinga de basis vormen van het team in de Topdivisie. Andrea de Jong maakt als vijfde rijdster het team compleet dat verder nog uit regiorijdsters Hilde-Marije Dijkstra en Kirsten Velzeboer zal bestaan. Zijl komt over van Koga waarvoor zij afgelopen seizoen haar landelijke debuut maakte.

Anneleen Zijl schuwde in haar debuutseizoen de aanval niet en maakte zo een sterke indruk bij haar nieuwe ploeg. Met die intentie hoopt ze ook haar rol binnen iM FARMING te kunnen vervullen. "De insteek en ambities van het team sluiten aan bij mijn eigen doelen en ambities. Ik denk dat we met deze meiden stappen kunnen maken als ploeg."

Team iM FARMING begint met seizoen 2018/2019 aan het derde jaar. Het afgelopen seizoen maakten de rijders van de ploeg veel progressie, zowel individueel als in teamverband, met als hoogtepunt de winst van Anne Tauber op de Alternatieve Elfstedentocht. Team iM FARMING hoopt met de komst van Anneleen Zijl opnieuw verder te groeien als ploeg, met name in de breedte. Hilde-Marije Dijkstra en Kirsten Velzeboer zullen als regiorijdsters betrokken blijven bij het team.

Kverneland Group Benelux blijft aan team iM FARMING verbonden als hoofdsponsor. De ploeg is erg blij met het vertrouwen en de steun van Kverneland. "Voor Kverneland was het twee jaar geleden ook een nieuwe stap om een sponsorovereenkomst aan te gaan met een (nieuw) marathon team. Maar de samenwerking bevalt heel goed en deze verlenging brengt stabiliteit en continuïteit in de ploeg" alduss Erik van den Boogert (ploegleider) die, net als Gerhard Joling (begeleider en fysiotherapeut), ook volgend seizoen weer met plezier de de begeleiding van de ploeg in handen zullen nemen.

Bekijk ook:

Anneleen Zijl