Schaatspeloton.nl - Nieuws - Robin Snoek naar Skate4AIR, Jelmer Looijsteijn versterkt begeleidingsteam

Robin Snoek naar Skate4AIR, Jelmer Looijsteijn versterkt begeleidingsteam

geplaatst zaterdag 21 april 2018 om 22:55:21 op Schaatspeloton.nl

Robin Snoek komt komend seizoen uit voor Team Skate4AIR.

Robin Snoek komt komend seizoen uit voor Team Skate4AIR. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Skate4Air heeft haar eerste nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Robin Snoek komt over van Team Bouwselect waar hij afgelopen jaar tiende werd in het eindklassement van de KPN Marathon Cup en met een tweede plaats op de Coolste Baan in Amsterdam zijn eerste podiumplaats op het hoogste niveau behaalde. Naast Snoek zal ook Jelmer Looijesteijn toetreden tot Team Skate4AIR. De 35-jarige Amsterdammer, die twaalf seizoen actief was als B-rijder en na het afgelopen seizoen stopte, wordt als versterking van het begeleidingsteam binnengehaald.

Robin Snoek sluit zich aan bij de formatie van Team Skate4AIR waar ook Axel Koopman, Erik Valent, Simon Borsen en Stefan Wolffenbuttel voor uit gaan komen in de Topdivisie. Sommige rijders zijn Snoek niet onbekend. Zo reed Snoek in het verleden samen met Koopman voordat zij de stap naar de Topdivisie maakten. "Ik kijk er erg naar uit om met hen samen te werken en het beste in elkaar naar boven te halen", aldus de 25-jarige schaatser uit Abcoude. Ook coach Gijs Roos is erg tevreden met de nieuwste aanwinst: "Robin is geen onbekende binnen de ploeg en is een prettige jongen om mee te werken. Daarnaast past hij heel mooi in het samen-beter-worden-motto van Skate4AIR."

Naast de verschuivingen van de rijders zal ook het begeleidingsteam een nieuw gezicht verwelkomen in de persoon van Jelmer Looijesteijn die overkomt van de Haan Westerhoff. Looijesteijn zal samen met Roos de ploegleiding op zich nemen en de jongens coachen en begeleiden gedurende het seizoen en de wedstrijden.

Trainer Bram Versteeg gaat zich daarentegen meer toeleggen op zijn maatschappelijke carrière en zal zodoende minder langs het ijs te vinden zijn. Hij zal nog wel betrokken blijven door op de achtergrond zich bezig te houden met het uitzetten van het trainingsprogramma.

Verder is er zowel in de Topdivisie- als in de Beloftenploeg nog plek voor een rijder, hierover zal later meer bekend worden gemaakt.