Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jouke Hoogeveen vindt onderdak bij Bouwselect

Jouke Hoogeveen vindt onderdak bij Bouwselect

geplaatst woensdag 28 maart 2018 om 20:47:04 op Schaatspeloton.nl

Schaatsteam Bouwselect heeft Jouke Hoogeveen weten vast te leggen voor het komende seizoen. De 39-jarige routinier zag na dit seizoen geldschieter De Haan Westerhoff stoppen en vindt nu dus onderdak bij zijn nieuwe ploeg. Hoogeveen geeft aan nog vol ambitie te zitten en deze kans als een mooie stap naar een team wat vooruitkijkt. Afgelopen winter eindigde 'De Lange Adem', in het verleden winnaar van verschillende Grand Prixwedstrijden, nog net naast het podium bij het Open NK op natuurijs.

Naast marathonschaatsen, is Hoogeveen ook al jaren actief op de 5 en de 10 km. Twee keer reed hij een World Cup en afgelopen seizoen scherpte hij zijn Persoonlijke Records aan op deze afstanden. Op natuurijs kwam Hoogeveen tot diverse podiumplaatsen, waaronder zijn overwinningen op de Weissensee en in Zweden op het Runnmeer. Zowel in 2012 als in 2014 won hij het algemeen klassement op natuurijs, de zogenaamde KPN Grandprix om het groene pak.

Op kunstijs en zeker op natuurijs hoopt Hoogeveen samen met de mannen van Schaatsteam Bouwselect wederom progressie te boeken. Sipke Meindertsma, directeur van hoofdsponsor Bouwselect zegt hierover het volgende: "We zijn ontzettend trots dat Jouke Hoogeveen zich kan vinden in ons ambitieniveau en we gaan ervoor om het niveau van afgelopen seizoen te prolongeren."