Schaatspeloton.nl - Nieuws - CENNED laat Maya de Jong stap maken naar hoofdmacht

CENNED laat Maya de Jong stap maken naar hoofdmacht

geplaatst dinsdag 27 maart 2018 om 20:44:37 op Schaatspeloton.nl

Maya de Jong zal volgend seizoen als vaste rijder deel uit maken van CENNED. De 18-jarige Haulerwijkse die dit seizoen de vijfde en invalrijdster was bij het team van ploegleidster Alida Pasveer neemt de plek in van de naar Bewustwinkelen.nl/TEKLAB/Freewheel vertrokken Aggie Walsma. Chantal Oosterkamp zal als nieuwe wisselrijdster de plek van De Jong innemen bij de ploeg waar hoofdsponsor CENNED heeft aangegeven het sponsorcontract voor meerdere jaren te willen verlengen en met Hoolwerf Heiwerken voor het volgend seizoen een nieuwe co-sponsor is vastgelegd.

Maya de Jong was afgelopen seizoen goed voor de eindoverwinning in de Noord-Oost Competitie. Daarnaast wist zij de landelijke Regiotopcompetitie als tweede te beëindigen en won zij het Gewestelijk Kampioenschap van Groningen. Chantal Oosterkamp eindigde afgelopen seizoen al in de kleuren van CENNED als derde in de Noord-Oost Competitie. Zij zal echter nog niet de stap naar de hoofdmacht gaan maken maar als vijfde rijdster actief gaan zijn en zo als invalrijdster af en toe een van de rijdsters in de hoofdmacht kunnen gaan vervangen. Die hoofdmacht bestaat naast Maya de Jong ook volgend seizoen opnieuw uit Laura van Ramshorst, Nienke Smit en Ankie Ytsma.

Met Ankie Ytsma heeft CENNED een natuurijsspecialist in huis. De 32-jarige Friezin eindigde de KPN Grand Prix als derde na alle vier de wedstrijden in de top-10 te zijn geëindigd. Voor Nienke Smit en Laura van Ramshorst zal het hun derde seizoen op het hoogste niveau worden. Voor Van Ramshorst, die als vijfde eindigde bij de eerste marathon op Nederlands natuurijs in Haaksbergen, wacht eerst nog een operatie. Binnenkort zal de 23-jarige Nijkerkse in Veldhoven geopereerd worden om een scheenbeenblessure te verhelpen.