Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Stehmann strikt Viking als nieuwe hoofdsponsor

Team Stehmann strikt Viking als nieuwe hoofdsponsor

geplaatst zondag 25 maart 2018 om 20:53:36 op Schaatspeloton.nl

Bij haar rentree in de Topdivisie zal Team Stehmann financieel gesteund worden door Viking. Het schaatsmerk met hoofdkantoor in Almere heeft een tweejarig contract getekend met de formatie van ploegleider Mario Donker en hoofdsponsor Ino Stehmann. De ploeg met Jesse Vriend, Danny Stam, Robert van Dalen en Sjors van der Meer in de gelederen zal in actie gaan komen onder de naam Team Stehmann/Viking.

Viking maakt met de ondersteuning van Stehmann haar debuut als sponsor in het marathonschaatsen. De schaatsfabrikant, die halverwege de jaren ’50 van de twintigste eeuw werd opgericht, geldt als een naam van internationale allure. Als eerste producent van de klapschaats is Viking al sinds jaar en dag een toonaangevend bedrijf in de schaatssport. Tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Pyeongchang verscheen een contingent aan schaatsers uit de wereldtop op schaatsen van de Nederlandse fabrikant. Zo zijn onder meer Sven Kramer en Ireen Wüst wereldberoemde Viking-rijders.

Ook in de marathonschaatssport is Viking een alom bekende naam. Erik Jan Kooiman won eind januari de Alternatieve Elfstedentocht op Vikings. Dat diezelfde schaatsfabrikant zich vanaf het komende seizoen aan de opleidingsploeg Team Stehmann verbindt, vervult ploegleider Mario Donker met een groot gevoel van trots: "Als je die blauwe ijzers ziet tijdens het schaatsen op TV, denk je 'dat wordt onze nieuwe sponsor'. Daar rijden wereldtoppers op als Sven Kramer en wij worden straks gewoon Team Stehmann/Viking genoemd. Dat is bizar. In drie maanden tijd is het heel hard gegaan. We zijn ongelooflijk trots dat dit is gelukt, maar het voelt nog wel een beetje onwerkelijk."

Viking liet zelf bij monde van directeur Hiddo Visser weten te denken dat de twee partijen perfect op elkaar aansluiten: "De missie van het team is het opleiden van jonge talenten, op weg naar de top. Het ondersteunen van een opleidingsteam past helemaal in ons straatje. Bovendien spreekt de sfeer in het 'Mooi ploegske' ons zeer aan. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen."

Naast Viking werd recentelijk ook Buijs Flowers uit Poederoijen als subsponsor binnengehengeld. Bovendien zal het Oostenrijkse bedrijf Löffler de komende twee jaar voor de kleding gaan zorgen. Daarmee lijkt het opleidingsteam dat gevormd wordt door Robert van Dalen uit Giessen, Jesse Vriend uit Hoogkarspel, Danny Stam uit Sprang-Capelle en Sjors van der Meer uit Boskoop helemaal klaar voor het avontuur op het hoogste niveau in de marathonschaatssport.