Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuw zuidelijk damesteam Ruud Aerts krijgt vorm met Viviana Rodriguez en Merel Bertens

Nieuw zuidelijk damesteam Ruud Aerts krijgt vorm met Viviana Rodriguez en Merel Bertens

geplaatst donderdag 22 maart 2018 om 13:52:14 op Schaatspeloton.nl

Ruud Aerts is druk bezig met het opzetten van een nieuw damesteam met zuidelijke basis. Aerts, die als ploegleider en trainer betrokken zal zijn bij de ploeg, mag ondertussen al Viviana Rodriguez en Merel Bertens welkom heten als landelijke rijdsters. De Chileense Rodriguez heeft net als Bertens de Tilburgse Ireen Wüst IJsbaan als haar Nederlandse thuisbasis. Stephanie Herpers zal als vijfde en invalrijdsters actief zijn bij de ploeg. De ploeg hoopt volgende week duidelijkheid te kunnen geven over de derde en vierde landelijke rijdster.

Merel Bertens, nu nog regionaal rijdster die net als Viviana Rodriguez afgelopen seizoen uitkwam voor het inmiddels gestopte ACE, is na een zware blessure weer fit en wil ook graag de overstap maken na de Topdivisie. Als vijfde rijdster is Stephanie Herpers benaderd en zij heeft ook toegezegd om volgend jaar voor deze nieuwe, ambitieuze ploeg te willen rijden. Herpers zal uitkomen in de Regiotopcompetitie en wellicht ook invallen in de Topdivisie.

Er worden nog met diverse dames gesprekken gevoerd om de laatste twee plaatsen in te vullen. "Wij verwachten wel dat deze volgend week worden ingevuld zodat de namen aan de betreffende Gewesten en de competitieleider kunnen worden doorgegeven." Aldus Jan Bertens die als teammanager zorg draagt voor de organisatorische zaken. "Een van de doelstellingen van dit team is om talenten uit het Zuiden de kans te geven om zich te ontwikkelen als marathonschaatser en een vaste waarde te worden in het marathonpeloton. Er rijdt best veel talent op de Zuidelijke ijsbanen. Met dit team willen wij er ook voor zorgen dat er voor dit talent ook kansen komen."

In de ploeg zijn ook rijdsters uit andere Gewesten welkom, maar de basis ligt op de Ireen Wust IJsbaan in Tilburg. Er zal zowel in de zomer als in de winter zoveel mogelijk samen getraind worden. De uitstraling als één team staat ook hoog in het vaandel.

"Wij zijn ook trots om een sponsor te hebben die dezelfde ambities en enthousiasme heeft voor dit marathon team. Een sponsor die ons plan meteen omarmde en ons niet alleen financieel ondersteund, maar die ook meedenkt om dit plan tot een succes te maken." Laat Jan Bertens weten die de naam van deze sponsor zo spoedig mogelijk bekend zal maken.