Schaatspeloton.nl - Nieuws - Forte Development Team rond na komst Denise van der Hulst en Sara van Vliet

Forte Development Team rond na komst Denise van der Hulst en Sara van Vliet

geplaatst vrijdag 9 maart 2018 om 19:12:48 op Schaatspeloton.nl

Denise van der Hulst

Denise van der Hulst

Denise van der Hulst en Sara van Vliet zullen volgend seizoen uitkomen voor het Forte Development Team. Hoofdsponsor en kledingleverancier van het team, Forte Sportswear, heeft aangeven ook komend jaar in het damespeloton actief te willen zijn en versterkt zich met het jonge tweetal. Naast Van der Hulst en Van Vliet zullen Liesbeth Milatz en Hendrika Sinnema ook volgend seizoen uitkomen voor de ploeg waar Janinka van Weperen en Marieke Driesprong als regiorijdsters actief zullen zijn.

Forte Development-ploegleider Hinke Steverink-Bos zal een stapje terug doen en Johnny Verbeek zal in seizoen 2018/2019 haar taken overnemen. Verbeek maakt na 8 jaar als verzorger bij diverse teams nu zijn debuut als ploegleider. Lynata Dijkstra blijft als assistent bij het team betrokken.

Van de huidige rijdsters blijven Liesbeth Milatz en Hendrika Sinnema deel uitmaken van de ploeg, al moet de laatste vanwege gezondheidsproblemen met onder meer verstandskiezen en een longontsteking wel dispensatie aanvragen om in de Topdivisie actief te blijven. Nieuw zijn Denise van der Hulst en Sara van Vliet.

Van der Hulst was afgelopen seizoen officieel invalrijdster bij Mastermind, maar na het stoppen van Kristine Wijdenes kwam de 20-jarige Voorhoutse als vaste kracht in actie in het landelijke peloton. Na het seizoen bleek dat Van der Hulst bij Mastermind niet de kans zou krijgen om volgend seizoen als vaste rijdster in de Topdivisie te rijden. Die mogelijkheid krijgt zij nu wel bij Forte Development. Van Vliet kwam het afgelopen seizoen uit voor Beyond. Daar was de 19-jarige Soestse in haar debuut seizoen goed was voor een negende plaats tijdens de derde KPN Grand Prixwedstrijd in Luleå.

Nieuw bij het Forte Development Team is ook Janinka van Weperen die samen met Marieke Driesprong als regiorijdster de kleuren van de formatie gaat verdedigen. Driesprong zal ook een langebaanprogramma gaan draaien, Van Weperen zal als vijfde en invalrijdster actief zijn.