Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geplande vakantie houdt Jesper Koen van eindwinst 6-Banentoernooi

Geplande vakantie houdt Jesper Koen van eindwinst 6-Banentoernooi

geplaatst vrijdag 2 maart 2018 om 10:05:11 op Schaatspeloton.nl

"Toen ik boekte stond ik steady vijfde in het klassement dus dacht dat kan wel. Maar toen stond ik opeens eerste dus dat was wel balen." Met teleurstelling legt Jesper Koen vanaf zijn wintersport uit waarom hij als klassementsleider afgelopen zondag afwezig was bij de finale van het 6-Banentoernooi. Niet de 20-jarige schaatser uit De Knipe maar Douwe Boonstra die 10,1 punt achter stond op Koen ging met de eindwinst in de regiocompetitie naar huis. "Ik kon mijn vliegticket helaas niet meer omboeken."

Ruim voordat hij de leiding greep in het klassement van de competitie voor rijders uit Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland had Jesper Koen al zijn vliegticket geboekt voor een wintersport met zijn ouders. Eind januari nam Koen echter de leiding in de wedstrijdcyclus na de wedstrijd in Hoorn te hebben gewonnen. Na de voorlaatste wedstrijd in Den Haag had hij nog een voorsprong van 10,1 punten op nummer twee Douwe Boonstra en zelfs 17,9 punten voorsprong op nummer drie Joram Verkerk.

Maar op het moment van de finale zou Koen dus op vakantie in Tsjechië zijn. "Ja, zeer zonde. Baalde er ook wel van" aldus de schaatser die dit seizoen ook al mocht ruiken aan het landelijke Beloftenpeloton en daarbij in Enschede goed was voor een dertiende plaats. "Maar ik wou ook heel graag mee met de familie op wintersport. Die zie ik niet zo vaak meer doordat ik op kamers woon in Amsterdam."

In de finale van het 6-Banentoernooi haalde zowel Boonstra als Verkerk voldoende punten om Koen nog voorbij te steken in het klassement. Vanaf zijn wintersport hoorde Koen dat hij het seizoen afsloot met een derde plaats in de eindrangschikking.

Bekijk ook:

Douwe Boonstra en Pien van den Bos eindwinnaars 6-Banentoernooi (26 februari 2018)