Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries kondigt afscheid aan

Elma de Vries kondigt afscheid aan

geplaatst zondag 18 februari 2018 om 16:48:08 op Schaatspeloton.nl

Elma de Vries neemt na veertien seizoenen op het hoogste niveau afscheid.

Elma de Vries neemt na veertien seizoenen op het hoogste niveau afscheid. (bron: Schaatspeloton.nl)

Elma de Vries stopt na dit seizoen met schaatsen. Dat maakt haar ploeg Palet Schilderwerken vandaag bekend. "Ik schaats nu nog mee voor het podium en kan mijn werk doen voor de ploeg. Met dat gevoel wil ik afscheid nemen van deze mooie sport" aldus De Vries die goed was voor Nederlandse titels op kunstijs en daarnaast ook Grand Prixwedstrijd in Oostenrijk en Zweden won. Vorig jaar was de Meppelse voor de derde keer de eindwinnaar van de Marathon Cup.

Elma de Vries neemt na veertien seizoenen op het hoogste niveau afscheid. In die jaren is ze, na haar debuut in 2004/2005 voor De Hypotheker, achtereenvolgens uitgekomen voor DSB Bank, Horsehouse International, haar eigen sponsorloze Team De Vries, BAM-Univé, MKBasics.nl en de laatste jaren Palet Schilderwerken. Al in haar tweede seizoen pakte De Vries haar eerste grote prijs door The Greenery Six te winnen. Later zou zij ook nog de Essent Cup, twee keer de KNSB Cup en vorig jaar de KPN Marathon Cup winnen. In 2007 wist zij zich tot Nederlands Kampioene op kunstijs te kronen. In totaal was Elma de Vries goed voor 40 overwinningen en 85 podiumplaatsen.

In 2006 was De Vries voor het eerst winnares op natuurijs. Op het Runnmeer won zij toen de Grand Prix Tunabyggen voor Daniëlle Bekkering en Jolanda Langeland. Een jaar later zou zij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee winnen, een titel die zij vorig seizoen voor een tweede keer leek te gaan winnen voor zij wereldnieuws werd met haar val in de laatste meters. Op het Runnmeer was zij in 2008 nog eens twee keer winnares van een Grand Prixwedstrijd, won zij in 2012 de finale van die natuurijscompetitie en was zij in 2015 voor de vierde keer de sterkste.

Verlies voor Palet, Van der Molen, Dedden en Vormeer door
Team Palet Vastgoedonderhoud verliest met het vertrek van Elma de Vries haar wegkapitein en moet op zoek naar een vervanger. Ploegleider Eelco Kooistra: "Alle respect voor de moeilijke beslissing die Elma heeft moeten nemen. Het is naast een top schaatsster ook een enorme liefhebber voor de schaatssport en dat maakt het des te moeilijker."

De samenstelling van Team Palet Vastgoedonderhoud zal op één plek wijzigen. Jade van der Molen, Ineke Dedden en Imke Vormeer blijven volgend seizoen rijden bij de formatie van de sponsor uit Genemuiden. “We moeten de komende weken gaan kijken hoe we de plek van Elma in gaan vullen" aldus ploegleider Eelco Kooistra.

Bekijk ook:

Elma de Vries