Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiomarathon: Overzicht Week 44

Regiomarathon: Overzicht Week 44

geplaatst maandag 7 november 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl volgt het hele winterseizoen de regionale marathons. Elke week zullen wij de resultaten van de verschillende ijsbanen in Nederland op een rijtje zetten. Een rustig weekje op de regionale ijsbanen dit keer. Haarlem was maandag het eerst aan de beurt en Utrecht sloot zondagavond de rij af.

Maandag 31 oktober 2005 (Haarlem) – Ralph de Haan wint.
Een groep van negen rijders slaagde er in Haarlem in om een ronde te pakken op het peloton. Onder dit negental was de winnaar van de vorige wedstrijd, Rick van Leersum. Uiteindelijk slaagde Ralph de Haan er in om Rick van Leersum te kloppen en zo de wedstrijd te winnen. Oud-A-rijder Rick van der Hoorn legde beslag op de derde plek. Sanne Bax was de winnares bij de Dames.

Woensdag 2 november 2005 (Groningen) – Emiel Blauw winnaar in Groningen
Emiel Blauw heeft in Groningen de C1-wedstrijd gewonnen. De B-rijder won de sprint voor Koene Mulder en Klaas van der Wal. Koeno Mulder eindigde als beste Veteraan en Wierd Osinga was de beste C-rijder.

Vrijdag 4 november 2005 (Alkmaar) – Erik van der Heide de beste
Erik van der Heide won vrijdag in Alkmaar de C1-wedstrijd over 50 ronden. De rijder uit Schagerbrug versloeg in de sprint Johan de Wit (2e) en Richard Kramer (3e). Bij de Dameswedstrijd werd het gehele podium bezet door de gezusters Spigt. Yvonne Spigt won voor Moniek en Petra werd derde.

Vrijdag 4 november 2005 (Den Haag) – Jouke Hoogeveen overheerst
De Amsterdammer Jouke Hoogeveen overheerste de 2e wedstrijd in de Van Vliet Infragroep Marathoncup. Een zestal rijders slaagde erin een ronde voorsprong te pakken. Met nog 8 ronden te gaan demarreerde Jouke Hoogeveen uit het peloton. De man uit Amsterdam die al een ronde voorsprong had genomen kreeg Ewijker Ton van den Berg mee. Goed samenwerkend namen zij een kleine 100 meter voorsprong op het peloton. De vijf medevluchters die samen met Hoogeveen een ronde te pakken hadden wilde voor elkaar het gat naar Hoogeveen niet dichtrijden. Hierdoor kon Hoogeveen onbedreigd naar de overwinningsbloemen rijden. De achterblijvers sprintte om de 2e plek, die werd gewonnen door Pieter Jan van Eck (2e) en Johan Elstgeest (3e). (bron: http://www.ijsclub-eendracht.nl/)