Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Molen en Hoolwerf zeker van jongerenklassement

Van der Molen en Hoolwerf zeker van jongerenklassement

geplaatst vrijdag 16 februari 2018 om 22:51:05 op Schaatspeloton.nl

Jade van der Molen is zeker van de overwinning in het eindklassement voor de witte jongerentrui.

Jade van der Molen is zeker van de overwinning in het eindklassement voor de witte jongerentrui. (bron: Schaatspeloton.nl)

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn Jade van der Molen en Evert Hoolwerf zeker van de overwinning in het eindklassement voor de witte jongerentrui. De voorsprong van beide marathonschaatsers is zo groot dat ze onder normale omstandigheden niet meer ingehaald kan worden. Vele toppers van nu en vroeger gingen beide talenten voor.

Bij de mannen gaat Evert Hoolwerf al vanaf de eerste marathon aan de leiding. De schaatser uit de ploeg van Royal A-ware won namelijk de openingswedstrijd en nam met deze overwinning meteen afstand van de concurrentie. De 22-jarige schaatser won dit seizoen al drie wedstrijden en deed lang mee in de strijd om het oranje leiderspak. Met nog twee wedstrijden te gaan kan hij de overwinning in het klassement uit zijn hoofd zetten al behoort een derde plaats zeker nog tot de mogelijkheden. In het jongerenklassement volgt Niels Overvoorde op plaats twee. Remco Schouten staat derde.

Jade van der Molen gaat niet net als Hoolwerf al het gehele seizoen aan de leiding. Het was namelijk Anne Tauber, de winnares van de Alternatieve Elfstedentocht, die het eerste witte pak mocht aantrekken. Vanaf de zesde wedstrijd nam Van der Molen namens Palet Schilderwerken het pak over om het vervolgens niet meer af te staan. Haar voorsprong op de nummer twee Beau Wagemaker is inmiddels onoverbrugbaar en nu al is zeker dat Van der Molen het klassement wint. Kelly Schouten staat op een derde plaats en zou, met een achterstand van 18 punten, nog een aanval kunnen doen op de tweede plaats van Wagemaker.

Volop spanning bij de beloften
Bij de beloften is het klassement nog geenszins beslist en doen er nog zeker vijf schaatsers mee voor de eindoverwinning. Jan Korenberg staat momenteel aan de leiding en is de meest constante rijder, maar won nog niet dit seizoen. Jesse Vriend, Engbert de Vegt, Gerwin Smit en ook Victor Ramler hebben nog zicht op de eindoverwinning.

Dit artikel van Proskating.nl verschijnt zaterdag ook in het programmaboekje van de KPN Marathon Cup in Tilburg. Lees daarin nog meer artikelen van verschillende bronnen rond het marathonschaatsen.

Bekijk ook:

Winnaars Jongerenklassement