Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sponsoren en drie rijdsters mkbasics.nl-ploeg door, Kamminga haakt af

Sponsoren en drie rijdsters mkbasics.nl-ploeg door, Kamminga haakt af

geplaatst donderdag 15 februari 2018 om 22:35:32 op Schaatspeloton.nl

Lisa van der Geest, Iris van der Stelt en Merel Bosma rijden ook komend seizoen voor mkbasics.nl

Lisa van der Geest, Iris van der Stelt en Merel Bosma rijden ook komend seizoen voor mkbasics.nl

Schaatsteam mkbasics.nl is ook de komende jaren verzekerd van de steun van een groep sponsoren. Open Nederlands Kampioene Lisa van der Geest, Cupleidster Iris van der Stelt, Merel Bosma en coach Jan Martien van de Wetering kunnen zodoende doorbouwen aan de successen van deze winter. Manon Kamminga die later in dit seizoen als vierde rijdster aanhaakte bij de ploeg zal anders dan de andere drie rijdsters komend seizoen niet doorgaan bij de ploeg. Teammanager Diederik Hol geeft aan opzoek te zijn naar een nieuwe vierde rijdster als vervangster van Kamminga.

Hoofdsponsor mkbasics.nl tekende een meerjarig contract met Mia, wat staat voor My Inner Athlete, en wat een community wil zijn voor sportieve vrouwen. Mkbasics.nl is al meer dan 10 jaar naamgever in van een schaatsteam. Rik Nijkamp, directeur van de arbodienst, is nog lang niet van plan de sport vaarwel te zeggen. "Dit is een ontzettende leuke club meiden en er is een hele goede klik met elkaar, met de coach en iedereen die eraan meewerkt. De manier waarop ze zich presenteren maakt dat het voor ons heel interessant én leuk is om er aan bij te dragen."

Naast mkbasics.nl verlengden ook de co-sponsoren Cádomotus, Torq, Fila en Forte Sportswear, Kokkie Bikes, Cannondale en Yndenz met Mia. Er worden daarnaast gesprekken gevoerd met meerdere sponsoren. Naast schaatswedstrijden is Mia ook actief in sporten als triatlon, running en fietsen. Er worden regelmatig events georganiseerd, waaronder onlangs nog een clinic op de Weissensee. Mia heeft een eigen kledinglijn en is actief op social media.

"We zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om in de toekomst teams te kunnen runnen", zegt manager Diederik Hol. "Het is mooi dat goede merken hier ook in geloven en dat gesprekken met nieuwe sponsoren steeds soepeler lopen. Met de meerjarige overeenkomst met de genoemde sponsoren hebben we de toekomst geborgd en hebben de dames zekerheid."

Kamminga vertrekt, Van der Geest, Van der Stelt en Bosma door
Afgelopen winter deed Manon Kamminga ook een aantal wedstrijden mee met de dames. Ze was eigenlijk gestopt als professioneel atleet, maar hervond plezier en haar goede vorm met enkele podiumplaatsen. "Ze heeft haar ambities voor de toekomst aan ons kenbaar gemaakt en haar route zal anders zijn dan de onze." aldus Hol die ondertussen al wel rond is met Lisa van der Geest, Iris van der Stelt en Merel Bosma die ook komend seizoen voor de formatie zal uitkomen.