Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lisa van der Geest soleert naar winst in Olympisch Stadion

Lisa van der Geest soleert naar winst in Olympisch Stadion

geplaatst zaterdag 10 februari 2018 om 20:45:14 op Schaatspeloton.nl

Op de Coolste Baan van Nederland heeft Lisa van der Geest (mkbasics.nl) de veertiende wedstrijd van de KPN Marathon Cup gewonnen. De Open Nederlands Kampioene op het natuurijs van de Weissensee soleerde op de tijdelijke ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam naar haar vierde overwinning in de cup dit seizoen. Van der Geest ontsnapte in de finale uit een grote kopgroep en zag alleen Janneke Ensing (Speelman-Haak) dichtbij komen. Manon Kamminga (mkbasics.nl) won de sprint om de derde plaats.

In Amsterdam begonnen de vrouwen aan de wedstrijd op een ijsbaan waar donkerte de overhand had. De organisatie had besloten de grote lichtmasten van het Olympisch Stadion niet aan te steken waardoor het peloton in slecht zwak licht de wedstrijd aanving. Maar het waren de dames die zelf het licht op het ijs brachten met een mooie aanvallende wedstrijd. Hierin ontstond in de tweede helft een grote kopgroep met de mkbasics.nl-ploeg van klassementsleidster Iris van der Stelt voltallig vertegenwoordigd. Emma Engbers (Mastermind), de nummer twee van het klassement, miste echter de slag en hiermee lijkt de laatste kleine kans dat zij Van der Stelt nog van de eindzege kan afhouden nu volledig verkeken.

Na het afsprinten van het peloton koos Lisa van der Geest het hazenpad. De Warmondse die vier jaar geleden bij de marathon op de Coolste Baan tweede werd reed ronden lang solo in de aanval. Janneke Ensing sprong achter Van der Geest aan en kwam tot op zo'n 10 meter. Maar Lisa van der Geest streed door en reed zo naar haar vierde zege in de KPN Marathon Cup dit seizoen. Ensing finishte als tweede, Manon Kamminga won de sprint van de achtervolgende groep om de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag