Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vroege vogel Tauber: "Ik zit gewoon lekker in mijn vel als ik in de bergen kan trainen"

Vroege vogel Tauber: "Ik zit gewoon lekker in mijn vel als ik in de bergen kan trainen"

geplaatst donderdag 1 februari 2018 om 22:23:56 op Schaatspeloton.nl

Anne Tauber mocht vandaag, daags na haar winst, haar naam op het bord met Alternatieve Elfstedenwinnaars onthullen.

Anne Tauber mocht vandaag, daags na haar winst, haar naam op het bord met Alternatieve Elfstedenwinnaars onthullen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Als de eerste marathonschaatser streek Anne Tauber dit jaar neer langs de Weissensee, woensdag beloonde ze haar voorbereiding met de winst in de Alternatieve Elfstedentocht. Of het vroeg op de Weissensee aanwezig zijn haar een voordeel heeft gegeven? "Vast wel, ik zit gewoon lekker in mijn vel als ik in de bergen kan trainen en het is hier zo'n mooie omgeving." Na de Weissensee is voor de schaatsster van iM Farming het schaatsseizoen voorbij. Geen cupwedstrijden en Zweeds natuurijs voor Tauber maar het mountainbikeseizoen roept.

Anne Tauber was dit jaar al vroeg afgereisd naar de Weissensee. Nog voor welke marathonschaatser dan ook streek zij neer langs de oevers van het bergmeer. "Klopt ik ben vroeg hier heen gekomen. Het was niet echt lekker weer in Nederland en ik wilde heel graag wat eerder zijn om nog wat uren te maken." aldus Tauber die al in het weekend voor het Open NK aanwezig was. "Ik was eerst samen met mijn ouders want ik kan vaak goed trainen met mijn vader."

Haar vroege vertrek naar de Weissensee betekende voor de rijdster uit Oranjewoud dat zij de cupwedstrijd in Groningen aan haar voorbij liet gaan. Dat was niet voor het eerst dit jaar voor de schaatsster die haar winterseizoen combineert met de voorbereiding op haar mountainbikeseizoen. "Ik vind het soms lastig om wedstrijden over te slaan omdat je soms weet dat je fit bent maar toch niet gaat starten." Deelt de Friezin haar gevoel daarover. "Echter is het ook wel weer heel goed om te zien dat het soms loont om een periode harder door te trainen en later echt te pieken op een bepaalde wedstrijd."

Die focus werd woensdag voor Tauber beloond met de winst in de Alternatieve Elfstedentocht. Of het vroeg op de Weissensee aanwezig zijn haar een voordeel heeft gegeven? "Vast wel, ik zit gewoon lekker in mijn vel als ik in de bergen kan trainen en het is hier zo'n mooie omgeving." Tauber combineert graag het fietsen en het schaatsen. "Dat geeft lekker afwisseling, zowel mentaal als fysiek. Dus ik heb ook lekker even wat geschaatst voordat de anderen kwamen."

Voor Anne Tauber houdt na zaterdag het schaatsseizoen op. "Helaas kan ik na de Weissensee niet meer wedstrijden schaatsen. Over twee weken begint mijn mountainbikeseizoen alweer dus het zit allemaal dicht op elkaar." Geen cupwedstrijden en ook geen uitstap meer naar het Zweedse natuurijs voor Tauber. "Helaas niet. Al is het zo mooi."

"Eerst naar Cyprus met het CST American Eagle MTB Team voor een trainingskamp en meerdaagse. Dan in begin maart al de eerste World Cup in Zuid-Afrika." Beschrijft de kleine veelkunner haar programma. "Ik ga op de MTB proberen goed te rijden in World Cups om zo veel ervaring op te doen en hoop dan te pieken op het EK." Die kampioenschappen vinden in augustus plaats in het Schotse Glasgow.

Bekijk ook:

Anne Tauber
Anne Tauber pakt met Alternatieve Elfstedentocht allereerste marathonzege (31 januari 2018)