Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stehmann keert terug in Topdivisie met Danny Stam en Jesse Vriend

Stehmann keert terug in Topdivisie met Danny Stam en Jesse Vriend

geplaatst maandag 29 januari 2018 om 14:41:14 op Schaatspeloton.nl

Jesse Vriend (li.) en Danny Stam (re.) zullen onder leiding van ploegleider Mario Donker (mi) komend seizoen de stap maken naar de Topdivisie.

Jesse Vriend (li.) en Danny Stam (re.) zullen onder leiding van ploegleider Mario Donker (mi) komend seizoen de stap maken naar de Topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Met Stehmann Sport keert komend seizoen de langst aan het marathonschaatsen verbonden nog actieve hoofdsponsor terug in de Topdivisie. Ploegleider Mario Donker heeft dit vandaag op de Weissensee bekend gemaakt. Samen met de ploeg zullen ook Jesse Vriend en Danny Stam de stap naar de Topdivisie gaan maken. Stehmann is sinds 1996 aan het marathonschaatsen verbonden als sponsor. Van 2000 tot en met 2006 kwamen zij al uit in de Topdivisie, de rest van de tijd waren ze actief op het op een na hoogste niveau.

Dit seizoen verschijnen Arjen van der Kieft, Robbert Mekelenkamp, Jesse Vriend en Hugo Heijnen voor Stehmann uit bij de Beloften. Het is nog maar de vraag of de rijders genoeg rankingpunten gaan halen om ook volgend seizoen weer op dat niveau te mogen gaan uitkomen. Voor Mario Donker was dat de prikkel om de stap naar de Topdivisie te maken. Op het hoogste niveau wil hij jonge rijders gaan opleiden. "Maar wij worden geen opleidingsploeg hoor!" verwijst Donker naar de structuur waarin tegenwoordig opleidingsploegen van drie man gelieerd zijn aan grotere Topdivisieploegen.

De begeleiding van de Stehmann-ploeg zal naast Mario Donker ook bestaan uit Anton Ketellapper die als trainer betrokken zal zijn bij de formatie. Samen met de ploeg maakt Jesse Vriend, die dit seizoen al voor Stehmann uitkomt bij de Beloften, de overstap naar de Topdivisie. Vriend won dit seizoen al een cupwedstrijd en was goed voor de bronzen medaille tijdens het NK voor Neo-Senioren. Naast Vriend zal ook Danny Stam voor Stehmann gaan debuten op het hoogste niveau. Stam komt over van het Ormer ICT van Henk Angenent.

De verdere samenstelling van de ploeg moet nog vorm gaan krijgen, ook houdt Donker de mogelijkheid open dat een tweede sponsor samen met Stehmann in het hernieuwde Topdivisieavontuur zal stappen.